30. kolo
20.04.2022 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Bernardo Silva (© AFP)

Cityzens po zlepšeném výkonu v druhém poločase porazili Brighton a zůstávají na čele

Manchester City dal zapomenout na nevydařené představení v FA Cupu a poradil si před domácím publikem s Brightonem 3:0. Hosté měli po bezbrankové první půli nakročeno k dalšímu překvapení, ale City po změně stran zlepšeným výkonem nedopustili zaváhání.

Územní převahu měli od úvodního hvizdu podle očekávání domácí, ale první dvacetiminutovka nenabídla jedinou významnější šance. Až ve 25. minutě využil de Bruyne prostor před pokutovým územím ke střele, která jen těsně prosvištěla kolem Sanchezovy brány.

V závěru poločasu pak dlouho ve vlastním pokutovém území váhal s rozehrávkou Dunk, přihrál míč pouze Gündoganovi, jenž se po narážečce s de Bruynem dostal ke střelecké příležitosti. Třicetiletý Dunk ale napravil své zaváhání a střelu zablokoval.

Pep Guardiola bezpochyby dal najevo svou nespokojenost s výkonem v první půli, neboť do druhého poločasu vstoupil domácí celek v mnohem vyšším tempu a okamžitě si vypracoval tlak. Ten vyústil v 53. minutě v gólovou akci utkání. De Bruyne vyvezl v poloviny hřiště míč, a přestože o něj byl před pokutovým územím obrán, tak se po sérii odrazů dostal až k Mahrezovi před bránu a alžírský reprezentant si s šancí poradil s přehledem - 1:0.

City byli po vstřeleném gólu ještě více při chuti a zatlačili Brighton hluboko na vlastní polovinu. Velkou šanci měl Cancelo, ale jeho střelu z voleje uvnitř pokutového území na poslední chvíli zblokovala obrana.

O to nešťastnější byla pro hostující celek situace z 65. minuty. Mahrez rozehrál rohový kop po zemi před pokutové území, kde na míč čekal Foden, jenž po rychlém zpracování okamžitě střílel a míč se po odrazu od bránícího Mwepua odkutálel až do sítě.

O tři minuty později mohl mladý anglický reprezentant přidat druhý gól po centru Mahreze. Míč si ale před prázdnou bránou dlouho zpracovával a jeho střelu odrazila obrana.

Potvrzující třetí gól nakonec přišel po chybě v rozehrávce. Sanchezovu přihrávku do křídla výborně zachytil Zinčenko, De Bruyne míč pouze prostrčil na hranici šestnáctky k Bernardo Silvovi a ten technickou střelou z první zakroutil míč k tyči. Manchester City tak získal doma proti Brightonu povinné tři body za výhru 3:0 a udržuje tenký jednobodový náskok nad druhým Liverpoolem.

Autor: Martin Jedlička / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
Pony Slaystation

2:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

3:0

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele