16. kolo
12.12.2021 15:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Youri Tielemans (© AFP)

Leicester hravě sfouknul Newcastle

Leicester City porazil v šestnáctém kole Premier League Newcastle United jednoznačně 4:0. Dvě branky "Lišek" si připsal Youri Tielemans, po jedné Patson Daka a James Maddison.

Callum Wilson se v deváté minutě dostal k míči v pokutovém území a pravačkou chtěl balón předložit na malé vápno. Çağlar Söyüncü míč přizvedl na rohový kop. Maddison zahrával v sedmnácté minutě přímý kop Leicesteru v blízkosti velkého vápna. Domácí záložník zvolil technickou ránu pravačkou, ale minul horní tyč. Ve 24. minutě domácí po nedovoleném zákroku Lewise zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč z kopačky Maddisona přiletěl na zadní tyč, ale Thomas z dobré pozice netrefil branku.

Ve 38. minutě se však děly věci. Lascelles fauloval ve vápně Maddisona a sudí neváhal s odpískáním pokutového kopu pro domácí celek. K exekuci pokutového kopu se postavil Youri Tielemans a s přehledem proměnil vůbec první penaltu Leicesteru v této sezóně. V sedmapadesáté minutě domácí vedení navýšili a přiblížili se k vítězství v dnešním duelu. Na průnikovou přihrávku do pokutového území si naběhl Barnes, který poslal míč před prázdnou branku a Patson Daka už měl snadnou práci. Na konci duelu však ještě mohlo být drama. Castagne v 80. minutě vyslal tragickou malou domů. Míč směřoval přímo do branky a Schmeichel jej ve skluzu odkopával z brankové čáry.

Jenže uběhla snad jen minuta a Leicester přidal třetí branku a snad i pojištění výhry. James Maddison sklepl míč z hranice velkého vápna na pravou stranu a dobíhající Youri Tielemans prostřelil bezmocného Dúbravku. Tomu bylo ještě hůř v 85. minutě, protože už to bylo 4:0. Patson Daka narazil míč do běhu pro Jamese Maddisona, který z první uklidil balón do sítě. Hosté v nastavení ještě podnikli výpad po pravé straně, ale střídající Murphy příliš vysokým centrem poslal balón až do zámezí.

Leicester se díky výhře posunul v tabulce na osmé místo a na pátou příčku ztrácí hratelných pět bodů. Newcastle je o skóre předposlední před Norwichem. Příští duel "Lišky" sehrají už ve čtvrtek v rámci vloženého kola s Tottenhamem, poté jej o víkendu čeká Everton. Magpies nejprve sehrají těžké klání na Anfield s Liverpoolem, poté je čeká doma nejprve Manchester City a následně jejich sok z města United. Tudíž velmi náročný program.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Beros

Dneska jsem měl takový divný pocit, že budou 3 body...

Reagovat
fcb+mufc

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele