23. kolo
23.01.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Danny Welbeck (© AFP)

Leicester City - Brighton & Hove Albion 1:1

Nezáživný první poločas vystřídala atraktivní druhá půle. Ve 46. minutě otevřel skóre Daka, ovšem v 82. srovnal na 1:1 hostující Welbeck. Brigthon měl následně ještě několik příležitostí, ale druhý zásah už vsítit nedokázal.

První šance duelu jsme se naneštěstí dočkali až ve 36. minutě, ovšem stála za to! Po rychlém brajku šli domácí do přečíslení tři na dva. James Madison míč chvilku potáhl a poté ho v pravý moment poslal na vedle běžícího Ademolu Lookmana, který už byl sám před gólmanem Sáncheze. Brankář Brightonu však zachoval chladnou hlavu a Lookmanovu křižnou přízemní ránu reflexivně vykopl. Dnešní zajímavý souboj devátého celku s desátým zatím bohužel příliš mnoho fotbalové zábavy nenabízí a první půle tak končí zaslouženou bezbrankovou remízou. Více ze hry měli domácí Lišky, které mají na svém kontě celkem 11 střel, z toho šly 3 na branku. Doufejme, že po změně stran dostane hra úplně jiné obrátky.

Hned po příchodu z kabin se domácí ujali vedení! Leicester využil chybné rozehrávky Brigthonu, natlačil se do vápna a k zakončení se dostal Barnes. Jeho pokus sice Sánchez vyrazil, ovšem na dorážku Patsona Daky už nestihl reagovat.

Brighton se dlouho nedokázal dostat do tlaku, a tak Graham Potter poslal na hřiště Welbecka a Lampteyho. Jejich tým sice držel míč více na svých kopačkách, jenže v žádnou nebezpečnou šanci to dlouho nerezultovalo. Až v 73. minutě právě střídající dvojice předvedla skvělou spolupráci, kdy Welbeck po centru Lampteyho hlavičkoval na hraně malého vápna. Schmeichel se proti jeho pokusu vytáhl!

Bývalý útočník Kanonýrů však nelitoval dlouho, protože v 82. minutě srovnal na 1:1. Maupay odcentroval a Welbeck se prosadil k hlavičce, která už tentokrát skončila v síti. Krátce poté mohl přidat druhý gól Brightonu Burn, ale Tielemans jeho hlavičku se štěstím zastavil na brankové čáře! Jen chvílí na to se Schmeichel zaskvěl brilantním zákrokem proti ráně Trossarda.

Autor: David Ullrich / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele