10. kolo
30.10.2021 13:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Emile Smith Rowe (© AFP)

Arsenal si připsal třetí výhru v řadě. Po skvělém prvním poločase porazil Foxes

Hosté přetavili rychlý nástup v góly a po zásazích Gabriela a Smithe-Rowea vedli zaslouženě 2:0. Ve 43. minutě mohly "Lišky" srovnat, ale Ramsdale byl i za pomoci tyčí proti. Druhý poločas nabídl smršť útočných akcí, kdy domácí tlačili a Gunners vyráželi na brejky. Ani jeden z týmů se však nedokázal prosadit a atraktivní podívaná skončila vítězstvím Arsenalu 2:0. Mužem utkání byl jednoznačně gólman hostů Aaron Ramsdale.

Arsenal na svého soupeře vlétl a už v 2. minutě mohl jít do vedení. Saka si perfektně narazil míč s Lacazettem a jeho pokus zastavovali domácí až na brankové čáře. Neodolávali však dlouho. Aktivní nástup se totiž hostům vyplatil už v 5. minutě! A bylo to překvapivě po rohovém kopu, ze kterých Arsenal dokáže udeřit jen velmi zřídka. K rohu se postavil Bukayo Saka a Gabriel po výborném výskoku se trefil hlavou nechytatelně na vzdálenější tyč - 1:0.

Hráči Arsenalu však, podobně jako v posledním utkání s Aston Villou, působili velmi hladově a dál se tlačili na Schmeichelovu branku. V 11. minutě se do míče opřel Partey a dánský gólman musel předvést solidní zákrok. Obrana "Lišek" ale působila matným dojmem a otvírala okýnka, kterých natěšení Gunners s povděkem využívali. Gól visel ve vzduchu až v 18. minutě hosté znovu udeřili. Saka potáhl akci po pravé straně a následně přihrál do vápna na volného Lacazetta. Ten se sice k zakončení nedostal, ovšem jeden z obránců v rámci nepodařeného odkopu nechtěně přihrál pozornému Smithu-Roweovi a anglický záložník střelou na zadní tyč překonal zkoprnělého Schmeichela.

Ve 23. minutě měli hosté na svém kontě už čtyři střely na bránu a dál hrozili. Agresivním presinkem navíc nedávali domácím příležitost ke klidné rozehrávce. Ti se až poté konečně dostali na delší dobu k míči a snažili se trpělivými kombinaci proniknout zformovanou obranou před Ramsdalem. Ve 28. minutě se anglický gólman prvně zapotil při umístěné ráně Iheanacha.

Hra se následně vyrovnala a tempo se zklidnilo. Důležitý moment přišel ve 43. minutě, kdy stáli při Arsenalu všichni svatí! Nejprve se s famózním zákrokem vytasil Aaron Ramsdale, který o břevno vyrazil Maddisonův pokus z přímého kopu. K následné dorážce se přiřítil Evans. Ramsdalea sice překonal, ale míč se od přední tyče odrazil malý kousek před brankovou čáru, odkud jej konečně odpálil do bezpečí Tavares. Hosté tak se štěstím udrželi čisté konto a do kabin šli s dvoubrankovým náskokem. Stejně jako v minulém kole proti Villans.

Podle očekávání sáhl do sestavy domácí manažer Brendan Rodgers a na hřiště vyslal Lookmana za Iheanacha a Barnese, který nahradil Amarteyho. Domácí viditelně přidali a v 55. minutě je od snížení dělilo jen pár centimetrů, o které minul míč branku po střele Thomase. O tři minuty později se opět zaskvěl Ramsdale, který vychytal nájezd Lookmana z úhlu, ale tlak domácích neustále sílil.

Ramsdale však hosty dál držel. V 69. minutě se měl po delší době co ohánět i jeho protějšek v domácí bráně Schmeichel, který skvělým reflexem vykopl zakončení Aubameyanga. O čtyři minuty později bylo živo na druhé straně, Barnesova hlavička však letěla těsně vedle. V následujících minutách se dění na hřišti výrazně zklidnilo a ani jeden z týmů se nedostával do větší brankové příležitosti. Nic na tom nezměnilo ani pěti minutové nastavení Michaela Olivera a utkání tak dospělo do vítězného konce pro hostující Arsenal.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Gunner14

0-3

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal jdeme si pro 3 body tip 1:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Petr Keš

Věřím ve tři body, ale za bod budu rád ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele