2. kolo
21.08.2021 16:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Demarai Gray (© AFP)

Leeds pokaždé opětoval palbu, s Evertonem plichtil 2:2

Úžasná přestřelka mezi Leedsem a Evertonem vítěze nepoznala. Toffees sice na Elland Road dvakrát vedli, ale domácí tým pokaždé srovnal krok. Za domácí se střelecky prosadili Klich a Raphinha, za hosty zase Calvert-Lewin a Gray.

V lepším rozpoložení vstupovali do utkání hráči hostujícího celku. Everton před týdnem porazil Southampton 3:1 a věřil, že i z Elland Road si odveze body. Naopak Leeds potřeboval zabrat, aby zlepšil svojí situaci po debaklu na Old Trafford.

Leeds začal o něco lépe a Everton musel čelit tlaku. Poté, co zneškodnil veškeré domácí snažení si v 17. minutě přichystal první gólovku. Z pravé strany přiletěl před branku přízemní centr, na který jen těsně nedosáhl Calvert-Lewin. O deset minut později pak přišla úvodní branka Toffees. Po Digného centru se uvnitř šestnáctky skácel Calvert-Lewin a bylo na sudích, jak se situací naloží. Pan England si na pomoc zavolal video a po jeho shlédnutí byla penalta posvěcena. Sám postižený Dominic Calvert-Lewin pak práskl do balónu a tvrdou ranou k tyči zajistil Evertonu vedení.

Domácí se okamžitě zmobilizovali a Raphinhova rána zahučela těsně vedle tyče. Stejný hráč se opřel do balonu i pět minut před koncem poločasu a znovu mu scházela přesnost. Převaha Leedsu nakonec vedla k zaslouženému vyrovnání. Bamford dobře rozdělil balón na Mateusze Klicha a ten ho poslal za Pickfordova záda.

Everton ještě jednou do přestávky vyděsil domácí fanoušky střelou v podání Doucourého, po které Meslier vyrážel na rohový kop.

I ve druhém poločase se bylo na co těšit. Pět minut po přestávce vrátil vedení na stranu "Karamelek" Demarai Gray, který vypálil skrze nohy Dallase neomylně k tyči. O chvíli později měl Everton klíčovou možnost navýšit skóre, ale Meslier svůj tým podržel.

Několik minut si pak Leeds s obranou Evertonu nevěděl rady a až v 72. minutě srovnal na konečných 2:2 aktivní Raphinha. Poté, co přiletěl do vápna dlouhý centr mu balón přiťukl na nohu Cooper a Raphinha z jedničky prostřelil Pickforda. Do konce utkání ještě zbývalo dvacet minut a stát se mohlo cokoliv.

Richarlison zpoza šestnáctky minul Meslierovu branku a v nastavení brankář Leedsu zneškodnil gólovou hlavičku Keana. Everton sahal po třech bodech, ovšem vítěznou branku vstřelit nedokázal. Utkání na Elland Road skončilo dělbou bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Moje maličkost

2:2

Reagovat
Moje maličkost

Dobře ty. Škoda že to tu nikdo neocení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele