18. kolo
18.12.2021 18:30 CET
1 : 4
(0:3)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Gabriel Martinelli (© AFP)

Martinelli řádil při výhře Arsenalu nad Leedsem

Arsenal naprosto ovládl první polovinu utkání a velkou herní převahu dokázal vyjádřit i několika vstřelenými góly. V první půli se dvakrát trefil Martinelli a jednou Saka. Po přestávce sice snížil z penalty Raphinha ale v závěru ještě výhru "Kanonýrů" pečetil Smith Rowe.

Gunners na to dnes pořádně vlétli a už ve 4. minutě se v tutové příležitosti objevil Alexandre Lacazette. Francouzský útočník se po pasu od Ødegaarda octl sám před Meslierem. Jeho zakončení dokázal gólman domácích vyrazit pouze k nohám nabíhajícího Saky, ale anglický reprezentant trestuhodně minul.

Krátce nato pálil ostře z dálky Thomas Partey a Meslier jeho pokus s obtížemi vytěsnil. Tlak Arsenalu však pokračoval a v 16. minutě se už hosté radovali! Domácí nejprve ztratili míč u postranní čáry, odkud jej k vápnu přivezl Bukayo Saka, ten posunul na Lacazetta, který vybídl nabíhajícího Granita Xhaku. Švýcarský tvrďák ale neustál souboj, nicméně domácí Forshaw nesmyslně míč neodklidil, čehož využil Lacazette, od kterého se balón dostal ke Gabrielimu Martinellimu a brazilský šutér prokázal skvělou formu z posledních zápasů a nechytatelnou bombou pod víko rozjásal svůj tým - 0:1.

Ve 25. minutě poprvé zahrozil i Leeds, Raphinha individuální akci ale nezakončil přesnou střelou. A tak ve 28. minutě hosté navýšili vedení. A opět po chybě domácích, na které účinkoval ostrý presink "Kanonýrů", po něm se na půlící čáře zhostil balónu Xhaka a perfektně načasovanou přihrávkou oslovil rozeběhnutého Gabriela Martinelliho, ten si pumlíč píchl do sprintu před dotírajícími obránci a elegantně přehodil gólmana Mesliera, který z brány vyrazil o něco později, než by bylo záhodno. Martinelli - Leeds - 2:0.

Gunners neustávali v aktivitě a hráli ve velké pohodě, jak dokazuje i akce z 35. minuty kdy se po kombinaci Bukaya Saky s Martinem Ødegaardem zjevil před Meslierem osamocený Alexandre Lacazette, ale zblízka ani tentokrát nepřelstil francouzského gólmana, který si připsal povedený zákrok a zuby nehty držel domácí v naději na body.

Sedm minut poté už ale brankář Leedsu kapituloval a svěřenci Marcela Bielsy prohrávali rozdílem třídy. Další nedůraz domácí obrany využil Bukayo Saka, jenž si následně zaseknul jednoho z bránících hráčů a jeho tečovaná střela skončila za zády bezmocného Mesliera. Poločas snů pro Arteta a naopak poločas naprosté hrůzy pro Bielsu měl jasného vítěze.

Druhý poločas dlouho nenabídl větší příležitost, až v 74. minutě se Leedsu našla ideální možnost na snížení, když White ve vápně nesmyslně sestřelil Gelhardta. Raphinha penaltu proměnil s přehledem.

V 84. minutě se ale domácí po několikáté sami střelili do vlastní nohy a po další ztrátě na půli hřiště skóroval Smith Rowe po skvělé přihrávce Ødegaarda a uzavřel skóre dnešního utkání.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Petr Keš

Se stejným nasazením jako proti WHU, nemůžeme mít problém s Leedsem. Už jen s přihlédnutím na jejich marodku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele