8. kolo
17.10.2021 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Angelo Ogbonna (© AFP)

Jediný gól Ogbonny rozhodl o výhře West Hamu nad Evertonem

Utkání plné nepřesných či zablokovaných střel nakonec rozhodl jediný přesný zásah. Šťastný střelec Angelo Ogbonna zajistil ve druhém poločase vítězství West Hamu na půdě Evertonu. Zatímco hosté z Londýna potvrdili, že se jim na hřištích protivníků daří, domácí Toffees okusili hořkost porážky v Goodison Parku vůbec poprvé v ročníku.

Zprvu se obě mužstva jen zastřelovala. V 11. minutě pálil příliš vysoko hostující Benrahma, na druhé straně si o šest minut později nevedl lépe Doucouré. V následujících minutách několikrát vznikl závar v pokutových území, avšak gólmani Pickford s Fabiańskim dál pečlivě strážili své svatyně.

Po půlhodině hry se do zakončení opět dostal Doucouré, jeho hlavička ale proletěla vedle tyče do zámezí. Hned z protiakce se Pickford vytáhl proti střele Bowena, na dorážku Součka už sice nedosáhl, jenže český záložník se nacházel v ofsajdu a jeho branka tedy neplatila. Ve 40. minutě nechali zadáci Evertonu moře prostoru pro Fornalse, ten však komfortu nevyužil a z nadějné pozice pálil nepřesně. Vzápětí dopadla ještě hůř střela ukvapeného Antonia.

Sedm minut po změně stran načechral Townsend míč na hlavu Rondóna, ten však podobně jako Doucouré v první půli těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Pověst Toffees příliš nezlepšili ani Coleman s Iwobim, kteří rovněž marně hledali bránu West Hamu. V 73. minutě už Rondón dostal do akce Fabiańskiho, ten nicméně snadno ukryl balón ve svých rukavicích.

Odpověď hostů byla nečekaně smrtící. Na rohový kop si na přední tyči naskočil Ogbonna, jenž zaskočil Pickforda a konečně rozvlnil síť. Vítězství celku z Londýna mohl ještě pojistit Bowen, toho však Pickford v 89. minutě vychytal. Everton se ale na odpověď nezmohl a v Premier League prohrál podruhé v sezoně.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
OnlyWHU

Zasloužená výhra nad kvalitním soupeřem. Byli jsme v téměř všech kritériích lepší. Tohle je náplast za neskutečně krutou ztrátu s Brentfordem. Výborný zápas, v němž jsme šli trpělivě za body. Pochvala všem včetně výborného Moyese. Teď máme těžkej program, tak je tento úspěch o to cennější. COYI!!!!!

Reagovat
duloig

Jo, môžme byť kladivári radi že to zobral po tom ako sa k nemu obrátili GSB chrbtom.!

Reagovat
kolouch

Zpětně se dá říct, že jsme s Pellegrinim ztratili rok a půl progresu. Kdyby Moyese nehodili přes palubu...

Reagovat
duloig

Jo,asi tak

Reagovat
duloig

Fúú oproti minulému maču to bolo to staré bojovné nasadenie na ktoré sme boli poslednú dobu zvyknutí. Paráda chalani za dnešok. A Souček schytal poriadne z kopačky. Bolo to neúmyselné ale vyzerá jak by nasral Vémolu. COYI!!

Reagovat
duloig

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele