1. kolo
14.08.2021 16:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Rafa Benitez (© AFP)

Toffees zvládli otočku a zvítězili 3:1

Nelichotivě se vyvíjelo utkání v Goodison Parku pro covidem oslabený Everton. Gól Armstronga posadil do sedla Saints, ovšem druhý poločas byl v režii domácích. Richarlison, Doucouré a Calvert-Lewin otočili výsledek a zajistili Evertonu na startu Premier League důležité tři body. Southampton toho i přes větší držení balónu zas tolik neukázal.

I do Goodison Parku se vrátili diváci a ve výborné atmosféře sledovali utkání domácího Evertonu se Southamptonem. Domácím chybělo kvůli koronaviru několik hráčů, přesto byli považováni za mírného favorita. V rámci Premier League vyhrál Southampton na hřišti Evertonu naposledy v roce 1997.

Od začátku vyrovnané utkání narušila až 22. minuta a velká hrubka Michaela Keana. Stoper Evertonu nebyl schopen konstruktivně rozehrát, načež se nechal školácky obrat o balón Adamsem. Průšvih Evertonu tkvěl v tom, že Keane byl posledním hráčem a Adamsovu přihrávku proměnil v úvodní gól Adam Armstrong.

Takový scénář si domácí ani jejich manažer Rafa Benítez nepředstavovali a ani v následujících minutách to s nimi nevypadalo dobře. Chyba a inkasovaný gól s nimi zamávali. Southampton si ale v silném dešti další gólovku nevypracoval a spokojil se s poločasovým náskokem 1:0.

Benítez měl o přestávce hodně práce, po chybě Keana potřeboval tým povzbudit a ono se to podařilo. Hned z kraje se Saints nepodařilo odvrátit rohový kop, Townsend vrátil balón před branku a tam Richarlison od břevna srovnal na 1:1. Goodison Park pak hnal své miláčky kupředu, ale dlouho to vypadalo na remízu. Southampton se postupně zatahoval čím dál víc do defenzívy, což neměl dělat. Čtvrthodinu před koncem se domácím podařil obrat. Iwobi velmi šikovně sklepl balón pro Abdoulayeho Doucourého, jehož rána vymetla šibenici. McCarthy tady v nejmenším neměl šanci zasáhnout.

Najednou to byl Southampton, kdo musel dohánět manko a času neměl nazbyt, zhruba čtvrthodinu. Nathan Tello i Ibrahima Diallo měli zvýšit ofenzivní sílu, jenomže Everton si náskok pojistil třetí brankou. Richarlison po Iwobiho přihrávce odcentroval přesně na malé vápno, kde se pohyboval Dominic Calvert-Lewin a brankář McCarthy lovil míč ze sítě potřetí.

Do konce utkání zbývalo deset minut, ale všem bylo víceméně jasné, že Everton už náskok nepustí. Southampton už neměl na odpověď síly a stejně jako v březnu letošního roku odjíždí z Goodison Parku s prázdnou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Moje maličkost

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele