27. kolo
26.02.2022 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Foden v závěru zajistil Citizens vítězství

Rozhodně to po poslední porážce s Tottenhamem nebyl pro Manchester City snadný zápas, přesto nakonec v Goodison Parku získal tři body. Ty mu vystřelil svým gólem v závěru Foden.

Frank Lampard poslal do boje před Pickfordem obrannou čtveřici Coleman, Holgate, Keane a Kenny. Středovou trojici utvořili Allan, Doucouré a van de Beek, na krajích působili Iwobi a Gordon. Hrotovým útočníkem byl určen Richarlison. Pep Guardiola vyrukoval s Edersonem strážícím svatyni, Cancelem a Laportem na krajích a duem Días, Stones na stoperu. V záloze operovali De Bruyne, Rodri a Gündogan, útočné trio nastoupilo ve složení Silva, Foden, Sterling.

První větší příležitosti přišly na řadu až po půlhodině. A vše překvapivě začali Toffees - nejprve Kenny pálil do boční sítě, nedlouho po něm vyprášil Edersonovy rukavice Richarlison. Ještě před odchodem do šaten zajímavě kroutil balón z přímáku Gordon, síť ale trefil pouze zhora.

Zhruba deset minut po návratu ze šaten se musel poprvé výrazněji činit i Pickford. Po Silovvě pasu z levé strany z prvního doteku nebezpečně pálil Foden. Nedlouho poté se k odraženému míči dostal za vápnem Stones a levačkou vyslal směrem na bránu tvrdou ránu. I s tou si gólman Evertonu poradil stejně jako s následnou střelou De Bruyneho a Silvovou dorážkou.

Ve dvaaosmdesáté minutě už se ovšem Manchesterským povedlo rozvlnit síť. Po Silvově přízemním centru z levé strany obrana domácích zaváhala a po dvou tečích se dostal balón k Philu Fodenovi. Ten si už na malém vápně věděl rady a snadno dostal balón mezi tři tyče.

Ve zbytku utkání už se ani jednomu mužstvu nepovedlo výrazněji ohrozit soupeřova brankáře, a tak si Citizens upevnili vedení v tabulce před Liverpoolem. Naopak Everton je na sedmnáctém místě jen těsně nad hranou sestupové propasti.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

Nemozme si dovolit dalsie zavahanie...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna penalta proti City a nepiska se, Rodri tam jasně hral rukou!!!!

Reagovat
MCFC_8

Hral, ale predtym tam bol odpiskany ofsajd na Richarlisona...si to pozri, po zhliadnuti VAR rozhodca ruka hore

Reagovat
t0mmy33MCFC

j byl tam, ale když i MOTD a takovy to prezentuji jestli to byla nebo nebyla ruka ale ofsajd vubec nezminuji tak pak je plno lidi ovlivneno no...

Reagovat
hradec

Ale to jen doakzuje chybu další u rozhodčího, nemůže se VAR vracet k libovolnému aj chybnému rozhodnutí před tím než co ve skutečnosti posuzuje...

Reagovat
t0mmy33MCFC

je pravda, že je to celé takové sporné, asi to měl písknout a byl by klid, ale to by jsme zase nadávali my, proč se píská penalta při offside akci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele