21. kolo
02.01.2022 15:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Alexis Mac Allister (vpravo) slaví (© AFP)

Everton je dal v krizi, padl s Brightonem

Fotbalisté Evertonu nezvládli úvodní duel letošního roku a ve 21. kole Premier League prohráli na domácí půdě s Brightonem 2:3. Za domácí se dvakrát prosadil Anthony Gordon, za hosty se dvakrát trefil Alexis Mac Alister a jednou Daniel Burn. Toffeess tak mohou litovat neproměněné penalty Dominica Calvert-Lewina z prvního poločasu.

Pro domácí celek začal zápas jako u hororu, protože už ve třetí minutě inkasoval. Veltman poslal do vápna nadýchaný centra a Neal Maupay jej sklepl před sebe. Před Pickfordem se poté objevil Alexis Mac Allister, který už měl poměrně snadnou práci a míč poslal podél domácího brankáře do sítě.

Aby toho na trenéra Evertonu Rafaela Beníteze nebylo málo, přidali hosté ve 21. minutě druhý gól. Po ráně Bissoumy dostal Brighton výhodu rohového kopu, který zamířil na hlavu Mwepy, který balon prodloužil na zadní tyč, kde situaci zavíral Daniel Burn. Na jeho zakončení neměl Pickford šanci reagovat, pouze se mohl zlobit na své spoluhráče, že nechali soupeře úplně samotného.

Naděje vysvitla pro domácí o tři minuty později. To totiž Mwepu poslal ve vápně k zemi Gordona a ačkoliv se nejprve penalta nepískala, sudí si po konzultaci šel situaci prohlédnout na videu. A nakonec usoudil, že Mwepu šel do souboje příliš důrazně a Everton tedy dostal možnost pokutového kopu. Balonu se ujal Dominic Calvert-Lewin, ale poslal jej do desáté řady na tribuně.

Domácí nakonec dokázali snížit v 53. minutě. Anthony Gordon si převzal dlouhý centr na pravé straně a vydal se do středu, odkud vyslal nepříliš nebezpečnou střelu. Naštěstí pro něj do trajektorie míče strčil nohu Adam Lallana a balon tak zamířil na úplně opačnou střelu než gólman Sánchez.

Dvoubrankové vedení si Seagulls vzali zpět dvacet minut před koncem. Maupayův brejk fantasticky zastavil Holgate. Keane ale trestuhodně neodkopl míč do bezpečí a Trossard byl zase zpátky u okraje pokutového území. Mwepu jeho přihrávku patou prodloužil k Alexisi Mac Allisterovi a Pickford se mohl jen ohlédnout za úžasně trefeným volejem zpoza vápna.

Malou naději na bodový zisk si však domácí vykřesali v 76. minutě. Calvert-Lewin byl na středu hřiště zády k bráně, a tak hru roztáhl do pravé strany na Kennyho. Ten poté poslal do vápna parádní centr někam na penaltový puntík, odkud se z voleje podruhé v utkání prosadil Anthony Gordon.

Domácí se ale už do žádné další větší příležitosti nedostali, a tak zůstávají v tabulce patnáctí. Brighton se posunul na osmé místo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele