36. kolo
07.05.2022 16:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Chelsea doma ztratila vedení a jen remizovala

Chelsea doma ztratila dvoubrankové vedení proti Wolverhamptonu, díky inkasované brance z nastaveného času jen remizovala 2:2 a řádně si zkomplikovala cestu za účastí v příštím ročníku Champions League. Je samozřejmě možné, že Thomase Tuchela tato ztráta v konečném zúčtování mrzet nebude, The Blues však už mohli mít dávno klid a mohli se soustředit na finále FA Cupu, místo toho stále potřebují nahánět body v ligové soutěži.

Podle očekávání se na Stamford Bridge nehrál žádný oslňující fotbal, první půle nabídla spíše nezáživnou podívanou, kdy se na velké příležitosti marně čekalo. Až pět minut před koncem první půle rozjásal domácí publikum záložník Loftus-Cheek, který po rohovém kopu dopravil míč do sítě. Jenže k nelibosti domácích příznivců našel VAR v celé situaci ofsajd - ve vyložené šanci se totiž ocitl už stoper Rudiger, který ale promáchl, balón se pak od Lukaka odrazil směrem k brance, kde jej do sítě napálil Loftus-Cheek. Potíž však byla v tom, že anglický záložník byl v momentě odrazu od belgického forwarda v jasném ofsajdu.

V druhé půli Chelsea přece jenom přidala a rychle byla odměněna. Po deseti minutách hry podcenil situaci v rohu vápna Saiss, Romelu LUkaku jej obral o míč a byl následně podražen. Hlavní sudí penaltu nenařídil, po konzultaci s videorozhodčím ale změnil názor a penaltu přece jenom nařídil. K ní se postavil sám faulovaný Lukaku a s přehledem proměnil.

O dvě minuty později byla nálada na Stamford Bridge ještě lepší. Wolves totiž zle chybovali v rozehrávce a po ryhclé přihrávce Pulišiče se ve velké šanci ocitl Lukaku, který chytrým obstřelem zvýšil na 2:0.

Jenže Chelsea nedokázala utkání v klidu dohrát, místo toho soupeře pustila do zbytečných brejků a po jednom z nich se za vápnem hezky uvolnil Trincao a krásnou ranou na zadní tyč vrátil Wolverhampton do hry. O pár minut později mohl tentýž hráč vyrovnat, tentokrát ale Mendy míč za svá záda nepustil. Wolverhampton se ale přece jenom dočkal vyrovnání - v poslední minutě nastaveného času poslal do vápna centr Chiquinho, na něj si naskočil kapitán Coady a z bezprostřední blízkosti prostřelil Mendyho, čímž rozhodl o remíze 2:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele