34. kolo
24.04.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Christian Pulisic (© AFP)

Chelsea díky brance Pulisice přehrála West Ham

Chelsea nakonec přehrála West Ham těsně 1:0 a upevnila si svou třetí příčku v tabulce. Na Stamford Bridge se nehrál příliš pohledný fotbal, David Moyes se rozhodl šetřit své opory na čtvrteční klání Evropské ligy a na trávníku to bylo znát. Nezáživné utkání tak rozhodla až branka Pulisice z devadesáté minuty.


V první půli se na trávníku prakticky nic nedělo, vyložená šance k vidění nebyla a pokud by někdo přišel na stadión až na druhou část, o nic by vlastně nepřišel. Thomase Tuchela pouze dopálila hvězdná minutka zadáků Chelsea, ve které nejprve chyboval v rozehrávce Azpilicueta, který poslal do úniku Benrahmu, ten ale z úhlu pálil jen do rukavic Mendyho. O chviličku později si podobnou hrubku střihl také Chalobah, ten však soupeře ještě stihl dostihnout a v postupu na domácí branku zablokovat.



Druhé dějství už naštěstí přece jenom přineslo výživnější podívanou. Vše odstartoval tlak domácího celku, na jehož konci pálil na malém vápně aktivní Werner, jeho projektil však zablokoval stoper Dawson, který se vybičoval ke skutečně špičkovému představení a zablokoval většinu útočných akcí The Blues. Hosté kontrovali pěknou kombinací mezi Jarmolenkem a Součkem, na jejímž konci to byl právě český záložník, který na branku Mendyho vyslal nevýraznou střelu, který navíc ještě zvládl zablokovat stoper Silva.



Chelsea pak ale přece jenom přiložila pod kotlem a dvacet minut před koncem propadla střela Mounta na malé vápno k Wernerovi, který si položil na zem stopera Dawsona, jenže z úhlu nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V další příležitosti se po stříleném přízemním centru Mounta objevil Alonso, který ale na balón dosáhl jen špičkou kopačky tak nešťastně, že jej posunul z dosahu dobíhajícího Havertze. Deset minut před koncem si pak Werner počkal na centrovaný balón, pokryl si jej před dotírajícím zadákem hostí, jenže v pádu vystřelil jen do rukavic Fabiańského.

To nejdůležitější se odehrálo až v závěrečných pěti minutách. Nejprve si na dlouhý Mendyho nákop vyskočil nejvýše Silva, jeho hlavičku dobře neodhadl Dawson, který před sebe pustil střídajícího Lukaka, kterého nakonec stáhl rukou a kopala se penalta. Hlavní sudího hostujícího zadáka odměnil nejprve žlutou kartou, po konzultaci s videem svůj verdikt ale přehodnotil a vytáhl kartičku barvy červené. Tradiční exekutor Jorginho však odmítl možnost rozhodnout, když vyslal zoufale slabý projektil do střed branky, na který si Fabiański zkušeně počkal.

Chelsea se ale výhry přece jen dočkala. Jen pár vteřin před vypršením devadesáti minut totiž potáhl míč na levé straně Mount, balón předložil do tandemu nabíhajícímu Alonsovi, jehož prudká zpětná přihrávka našla na penaltě zcela osamoceného Pulisice, který ranou z první rozhodl o vítězství Chelsea 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
duloig

Po prekopaní zostavy sa chalani držali. Škoda Craiga ktorého poslal dole zápasník Lukaku. Ten potom chýbal pri góle Chelsea. Remízka by bola dobrá vzpruha pred štvrtkovým mačom s Eintrachtom. C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Klobouk dolů před celou kombinovanou sestavou proti zdatnému soupeři. Moyes ukázal v tísni slušnou odvahu. Zdá se, že by si Fabi měl vysloužit smlouvu na víc než další rok. Třetinu z více než 30-tií penalt nepustil za čáru. A většinou to byly body. Do penaltovýho zákroku a vyloučení fungoval Dawson něco jako superman. To se nevidí. Prohry po gólu v poslední minutě důvěrně známe. Cufe, přeju vám loňskou formu! Škoda... Ale! vlkům zkazil náladu Vydra a pro nás je důležitej hlavně čtvrtek a pak odveta. K tomu se clarel&blue modlím! COYI!!!

PS: konečně kvalitní (slovenský) komentář na O2. Díky! Při těch dvou českých, bulvárních žvanilech vypínám zvuk. Asi víte koho mám na mysli.

Reagovat
duloig

Ahoj Only, toto máš pravdu v tom komentári. Keď komentuje Matúš Lukáč tak máš hneď iný zážitok z maču ako keď to komentujú tí dvaja češi ktorí používajú len samé prázdne frázy ktoré sa dajú použiť hoc aj vo vodnom póle.

Dnes bol veľký Craigov deň. Nič cez neho neprešlo. Škoda toho Lukakua no ale zastav taký Boeing V štvrtok máme veľmi dôležitý mač ktorý musímedoma zvládnuť aby nebola odveta dramatická. Verím že Europsky pohár vyhráme, v lete doplníme káder a Declan keď bude vidieť že to vedenie myslí do budúcna tak ostane. A vyhrať Európsky pohár tak sme v Lige Majstrov. Nech sa tak stane kurvááá C O Y I !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele