13. kolo
28.11.2021 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jorginho (© AFP)

Carrick při premiéře nezklamal. Man Utd ubránil na Stamford Bridge cenný bod

V hlavní roli se dnes ukázal záložník Chelsea Jorginho. Ten nejprve chyboval před gólem Sancha v 50. minutě, který poslal Manchester United do vedení. V 69. minutě ale právě Jorginho srovnal z penalty na konečných 1:1. Chelsea tak má po dnešním duelu náskok jediného bodu před druhým Manchesterem City. Red Devils jsou na osmém místě.

Michael Carrick do svého prvního duelu na lavičce "Rudých ďáblů" překvapivě neposlal Ronalda, kterého v sestavě nahradil Sancho. Vlivem absencí se na hřišti také objevil Bailly, či Telles, který zaskakoval za zraněného Shawa. I Thomas Tuchel se musel obejít bez svého elitního levého beka, Bena Chilwela. Toho zastoupil Alonso. Při zranění Kovačiće a Kantého nastoupil vedle Jorginha ve středu zálohy Loftus-Cheek.

Podle očekávání měli domácí od začátku střetnutí míč častěji na svých kopačkách, ale kromě šance Hudsona-Odoie ze 4. minuty, jehož vychytal De Gea, se složitě prosazovali přes dobře zformovanou obranu hostí. A tak to ve 30. minutě zkusil z dálky stoper Rüdiger, který, jako již po několikáté, předvedl svoji skvělou kopací techniku a jeho pumelice otřásla břevnem!

Od té chvíle Chelsea ještě utáhla šroubky a přidala v napadání i agresivitě. A družina Man Utd rázem začala kupit chyby, jako Fernandes v 35. minutě, jehož hrubku ale Hudson-Odoi nepotrestal. Hosté poté párkrát zahrozili z brejků, jenže se slabým zakončením. Utkání dominovali domácí, ale zatím bez gólového vyjádření.

V 50. minutě přišel šok na Stamford Bridge! Jorginho spáchal obrovskou chybu, když jako poslední hráč po útočné standardce nezpracoval nákop United a po jeho selhání se na Mendyho řítili osamocení Sancho s Rashfordem. Jaden Sancho možná nečekaně nepřihrával a udělal dobře. Mendy na jeho střelu nestačil a "Rudí ďáblové" se tak dostali do překvapivého vedení!

Thomas Tuchel určitě přemýšlel, jak svůj tým občerstvit, protože Chelsea se dosud nedokázala dostat do skutečné brankové příležitosti. Na lavičce čekali Lukaku, Pulisic nebo Havertz. United naopak neustále hrozili z rychlých kontrů, především přes aktivního Sancha, a bylo znát, že jim gól ohromně zvedl sebevědomí. V 64. minutě se na hřiště dostal Ronaldo, který trochu překvapivě vystřídal právě Sancha.

Krátce po příchodu CR7 však dostali domácí možná vysvobozující dárek. Wan-Bissaka totiž ve vápně nakopl Thiaga Silvu a v 69. minutě zahrávala Chelsea pokutový kop. K tomu se postavil tradiční exekutor Jorginho, který tak mohl odčinit svojí obří chybu při inkasovaném gólu. A italský středopolař po svém tradičním poskoku bez problému srovnal na 1:1.

Tuchel poté poslal do arény Mounta s Pulisicem, kteří nahradili Alonsa a Hudsona-Odoie. A v 82. minutě je doplnil po zranění se vracející Lukaku, jenž vystřídal Wernera. Zatímco pro United by byla remíza skvělým výsledkem, Chelsea šla jednoznačně po výhře a udržení náskoku před dotírajícími Citizens v tabulce.

Hosté ovšem předváděli vynikající defenzivní výkon a Blues měli velké problémy, jak se s jejich příkladným bráněním popasovat. V 91. minutě sice měli na kontě přes 20 střeleckých pokusů, z toho 6 na branku, jenže žádný z nich De Geu skutečně nevystrašil. Jednoduše to bylo málo.

Chelsea ale přeci jen mohla zvítězit! Kýžený gól měl na kopačce Rüdiger, který pálil v nastavení ze skvělé pozice z voleje. Jeho rána ovšem mířila někam do 20. řady zklamaného Stamford Bridge, kde se očekávané výhry nedočkali.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

4:1

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nespravedlivy

Reagovat
frederik

2.0

Reagovat
smazaný uživatel

Hcs Chelsea -1,5.

Reagovat
milanista9

Chelsea doufám, dnes prohraje. United promění dva brejky a schválně jestli to ubrání do konce zápasu. Tip. 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele