16. kolo
11.12.2021 16:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Jorginho (© AFP)

Chelsea se štěstím porazila Leeds

Chelsea v infarktovém závěru nakonec přetlačila Leeds United a po výhře 3:2 pokračuje v pronásledování Liverpoolu a Manchesteru City. Domácí celek nepodal nejlepší výkon a po individuální minele Alonsa musel dotahovat. Ještě do poločasu ale srovnal Mount a krátce po změně stran skóre z pokutového kopu otočil Jorginho. Chelsea ovšem po hodině hry znatelně došly síly, hosté přebrali otěže a zaslouženě vyrovnali, když se osm minut před koncem prosadil střídající Gerhardt. Tři body domácím tak vystřelil až v nastaveném čase ze sporně nařízené penalty opět Jorginho.

Chelsea do utkání vstoupila dobře, prvních patnáct minut odehrála ve vysokém tempu a vytvořila si i několik náznaků. Mountův centr dokázal Meslier reflektivně vykopnout nohou do bezpečí, Loftus-Cheek zase ze střední vzdálenosti pálil mimo a neujal se ani překvapivý pokus Jamese z volného přímého kopu. Po dvaceti minutách poprvé zahrozil také Leeds, Raphinha krásně zakroutil volný přímý kop, Mendy ovšem míč s vypětím všech sil vyrazil. Po pětadvaceti minutách pak přišla pro londýnský celek studená sprcha - hostující James si to nebojácně namířil do pokutového území, kde totálně zaspal obránce Alonso a při pokusu o odkop soupeře podrazil. K penaltě se postavil útočník Raphinha a s přehledem ji proměnil.

Domácí na dlouhé minuty totálně vypadli z role, až jim pomohli sami hráči Leedsu. Tři minuty před koncem prvního dějství si totiž Dallas špatně zpracoval míč a dotírající Alonso okamžitě rozjel rychlý brejk, po narážečce s Wernerem před branku poslal střílený centr, který si na bližší tyči našel Mount a pohotově jej poslal do sítě. Do poločasu pak mohl skóre otočit Havertz, který se po přihrávce Jorginha dostal za hostující obranu, v koncovce však nechal vyniknout hostujícího brankáře. Z následujícího rohového kopu se balón znovu dostal k německému útočníkovi, toho však stihl zablokovat obětavý zadák Leedsu.

Krátce po změně stran se ale domácí otočky ve skóre přece jenom dočkali. Alonso padáčkem za obranu uvolnil Rüdigera, kterého ve vápně nevybíravým skluzem přejel Raphinha. Hlavní sudí sice nejprve nařídil pouze rohový kop, po konzultaci s videem ovšem svůj verdikt přehodnotil a nařídil penaltu, kterou Jorginho bez potíží využil. Chelsea však vedení nedokázala efektivně kontrolovat, naopak se zdálo, že ji došly síly a byli to hosté, kdo najednou kontrolovali dění na trávníku. A za svou aktivitu byli po zásluze odměněni - nejprve sice Dallas na polovině hřiště s největší pravděpodobností fauloval Hudsona-Odoie, rozhodčí však volný přímý kop neodpískal a nechal tak hosty pokračovat v kombinaci. Na jejím konci se za obranou Chelsea ocitl Roberts, který na malém vápně našel střídajícího Gerhardta, který srovnal skóre duelu.

Když už to vypadalo, že Chelsea na vlastním hřišti znovu přijde o body, vyrazil na zteč opět stoper Rüdiger. Ten při snaze narazit míč Mountovi ucítil kontakt od hostujícího Klicha a teatrálně se skácel k zemi. Hlavní sudí mu ovšem na toto divadelní představení skočil a nařídil velmi přísný pokutový kop, ke kterému se opět postavil Jorginho a přesnou střelou k tyči rozjásal naplněný Stamford Bridge.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,31???? Odpovídající kurz by byl 1,24. Snad se nechystá nějaké překvápko.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim hele dneska to moc presvedcivy nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Dal jsem jistotku o 2 a více. Totéž u Liverpoolu, Bayernu, Dortmundu. Daří se .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele