31. kolo
02.04.2022 16:00 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

Vitaly Janelt (© AFP)

Brentford vyloupil Stamford Bridge, trefil se Eriksen

Chelsea vůbec nezvládla domácí zápas 31. kola Premier League s Brentfordem, se kterým prohrála 1:4. Skóre při tom otevřel domácí Anotnio Rüdiger, poté už však přesně stříleli jen hosté. Dvakrát Vitaly Janelt, jednou Christian Eriksen a Yoane Wissa.

V šesté minutě chyboval při rozehrávce domácí brankář Mendy, jehož přihrávku vystihl Ivan Toney. Ten se jej pokusil přehodit, jenže výrazně minul a poté dlouho nadával sám sobě. O tři minuty později byl v centru dění opět hostující útočník, který se k míči dostal v pokutovém území. Šikovně jej zpracoval a zamířil k bližší tyči, kam se však Mendy dokázal natáhnout a balon vyrazit mimo.

Ve 39. minutě měli první výraznější šanci domácí. Hakim Ziyech napřáhl zpoza vápna ke skvělé střele, která směřoval pod horní tyčku. David Raya však vystřihl parádní zákrok a míč vytěsnil nad břevno. Z následného rohového kopu už Blues zahrozit nedokázali.

Prvního gólu se přítomní dočkali až po přestávce. Antonio Rüdiger dostal přihrávku a nebál se napřáhnout z dobrých třiceti metrů. Jeho rána byla tak prudká a přesná, že se Raya na místo jejího určení nedokázal dostat včas, a tak balon rozvlnil síť. Aspirant minimálně na gól kola.

Trvalo to však jen tři minuty a hosté vyrovnali. Mbeumo míč posunul na lépe postaveného Vitalyho Janelta, který z první vyslal levačkou tvrdou ránu k tyči, na kterou Mendy nedosáhl. Brentford navíc vzápětí v 54. minutě přidal druhý gól. Hostům se povedl rychlý přechod do útoku, Christian Eriksen byl úplně sám na penaltovém puntíku, kam dostal přihrávku a poradil si bravurně, Mendy neměl šanci.

Neuvěřitelná druhá půle pokračovala v 61. minutě dalším gólem Brentfordu. Toney převzal míč na levé straně a všiml si rozběhnutého Vitalyho Janelta, který se sice dostal do hodně velkého úhlu, do balonu jen tak jemně dloubnul a zázračně jej dostal za Mendyho. Domácí se po chvíli mohli dostat zpět do hry, jenže gól Havertze z přímého kopu kvůli ofsajdu nakonec neplatil. Německý fotbalista byl dál při chuti, jenže jeho další pokus tentokrát bránu minul o centimetry.

Definitivní tečku hosté duelu dali v 87. minutě. Rüdiger chtěl po přímém kopu balon poslat daleko od své brány, jenže jej trefil šíleně a nabil na ránu Yoanemu Wissovi, který z první vyslal tvrdou ránu k tyči.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele