16. kolo
12.12.2021 15:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley s West Hamem potěšili Fanklub defenzivního fotbalu

Ve velmi defenzivně pojatém utkání jsme dnes bohužel branku neviděli, neboť všechny střely buď dokázaly zblokovat pozorné obrany nebo se zastavily o skvěle chytající Popa s Fabianskim. Více příležitostí měl West Ham, jenže Rice ani Benrahma své šance neproměnili.

Takticky svázané utkání otevřel v 11. minutě dobrou ranou Masuaku, který se do míče opřel a netrefil jen velmi těsně. Favorizovaní Kladiváři ale postupně získávali převahu a hráči Burnley především pozorně bránili a vykrývaly nebezpečné prostory. Až ve 26. minutě jsme byli svědky skutečně gólové příležitosti, kdy se do Bowenova centru ze standardky hlavou opřel Issa Diop a gólman Pope měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil. Hammers se snažili především skrze standardní situace a prudké centry. Obrana Claretts ale zatím odolávala. Dopředu však Burnley dosud nepředvedlo vůbec nic.

Do druhé půle však domácí vstoupili velmi aktivně a krátce po rozehrávce se do skvělé příležitosti dostal Rodriguez, který na hraně malého vápna pálil na bránu. Jeho střelu ale bravurně zblokoval Craig Dawson. V 56. minutě se připomněli také hosté nebezpečnou hlavičkou Benrahma, ovšem Rice se vytasil se skvělým zákrokem. Dění na hřišti přišel v 60. minutě oživit také český útočník Matěj Vydra, který na straně Burnley vystřídal nevýrazného Wooda. Hammers dál tlačili a doslova dobývali prakticky neprostupnou defenzívu domácích, kteří převážnou dobu trávili namačkaní ve vlastním pokutovém území. Fanklub defenzivního fotbalu zažíval parádní žně!

Ty pokračovaly i nadále, až v 84. minutě už se na to nemohl dívat Declan Rice a z dálky poslal na Popea utaženou ránu. Anglický záložník však těsně přestřelil. Ani Clarets to však nezabalili a hrozili skrze rychlé protiútoky. Vydra ani Rodriguez ale ve svých šancích neuspěli. Stejně dopadl i na druhé straně Bowen, jehož prudkou bombu vychytal skvělý Pope. Utkání tak skončilo nerozhodně 0:0.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
OnlyWHU

Škoda bodů svelmi hratelným soupeřem. Úloha favorita nám opět nesvědčila. Věřím, že jsme si úspěšnou koncovku pošetřili do dalších zápasů. Ofenzivní role Ricemu sluší. Škoda, že teď máme mimo hru celou obranu (snad až na Cufa). Pak bychom měli tlak v ofenzívě určitě silnější. Tutovku v posl. minutě měl Suk proměnit. A teď ve St na rozjetej Arsenal. COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa nemožem pozerať na to ako slabo hrá Antonio. Je strašne z formy, a neviem či ešte aj v takej ako mal na začiatku sezóny niekedy bude... neviem kto bude skorovat proti Arsenalu.

Reagovat
vanGomm

Naplnilo se to známé,že po posvícenívýhra nad Chelsea) přijde sračka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele