24. kolo
08.02.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Radost hráčů Burnley (© AFP)

Manchester United znovu ztratil, remizoval s Burnley

Burnley remizovalo ve 24. kole Premier s Manchesterem United 1:1. Hosty dostal do vedení Paul Pogba, za domácí srovnal Jay Rodriguez.

Man Utd vstoupil do utkání aktivněji a už ve dvanácté minutě se ujal vedení, o které ho však záhy připravil videorozhodčí. Bruno Fernandes rozehrál přímý kop a jeho centr se snesl přesně na hlavu Raphaëla Varana, jenž si připsal první gól v novém dresu. VAR však následně vyhodnotil postavení Harryho Maguira jako ofsajdové, hostující obránce bránil soupeři ve hře.

"Rudí ďáblové" však nemuseli dlouho zoufat, protože v 19. minutě už se opravdu dostali do vedení. Rashford na levé straně posunul míč pro Shawa, který fantastickou přihrávkou našel volného Paula Pogbu. Ten z první pravou nohou zamířil přesně pod břevno a gólman Pope neměl šanci.

Aby toho nebylo málo, United ve 22. minutě přidali další gól, ten ale opět neplatil. Sanchův přetažený centr z levé strany doletěl až k Rashfordovi, jenž balon dostal před bránu. Tam si jej jeden z domácích obránců nešťastně srazil do vlastní branky, VAR však vyhodnotil předchozí souboj Paula Pogby jako faul.

Ve 33. minutě nechal Cavani vyniknout Nicka Popea. Shaw poslal zleva další parádní centr právě na uruguayského útočníka, ten však zblízka trefil jen letícího domácího brankáře.

Hosté zřejmě zaspali v šatnách, protože Burnley ve 48. minutě vyrovnalo. Wout Weghorst pronikl před špatně bránícího Maguirea, následně míč posunul na Jaye Rodrigueze, který i přes veškerou snahu hostujícího brankáře poslal balon k levé tyči.

Zanedlouho už mohli domácí vést, ale proti byl David de Gea. Ten skvěle zasáhl proti tvrdé ráně Wouta Weghorsta z nějakých dvaceti metrů. V 79 minutě bylo rušno na druhé straně, kde se výborně do vápna dostal Marcus Rashford a poté před brankou našel Varana. Jeho pokus by nejspíš skončil v síti, ale výtečně zasáhl Ben Mee.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele