31. kolo
02.04.2022 16:00 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Radost hráčů Manchesteru City (© AFP)

Citizens zvládli duel na Burnley a vrátili se před Liverpool

Burnley prohrálo v klání 31. kola Premier League s Manchesterem City 0:2. Výhru vedoucímu celku tabulky přinesly góly Kevin De Bruyne a Ilkay Gündogan, ačkoliv hosté mohli přidat ještě další góly.

Hosté skóre otevřeli už v páté minutě. Domácí na levé straně zapomněli Joãa Cancela, který míč poslal na Rodriho. Ten přenechal nehlídanému Raheemu Sterlingovi, který z první sklepl balon na Kevina De Bruyneho, jenž balon nekompromisně poslal za záda gólmana. Na pohled krásná akce Citizens.

Za tři minuty přišla další šance, když Sterling pronikl do pokutového území z pravé strany, kde našel Phila Fodena. Ten neměl prostor pro zakončení, a tak raději přihrál na volného Rodriho, jehož ránu zpoza vápna vyrazil pěkným zákrokem Nick Pope.

Ve 25. minutě už hosté vedli o dva góly. City předvedli další famózní akci na jeden dotek, která začala u Kylea Walkera. Ten napravo nahrál na Sterlinga, který si narazil s De Bruynem a mašíroval dál po lajně. Ještě než se dostal do vápna, přihrál na penaltový puntík úplně volnému Ilkayi Gündoganovi, který z první překonal domácího gólmana.

Po přestávce se musel předvést Pope. Nejprve vykryl nečekanou patičkou Fodena, která na něj mířila ze dvou metrů, poté po přihrávce De Bruyneho zakončoval Gündogan, jehož pokus domácí brankář vyrazil na rohový kop.

V 80. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto. Sterling napravo našel Bernarda Silvu, který poté přihrál na Gabriela Jesuse. Jeho střelu tečoval na tyčku Connor Roberts, následná dorážka už mířila pouze mimo. Domácí se v zápase dostali do jediné větší šance, když už byl překonán Ederson, na brankové čáře za něj zasáhl Nathan Aké.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele