28. kolo
05.03.2022 16:00 CET
0 : 4
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Kai Havertz (© AFP)

Chelsea díky desetiminutové smršti deklasovala Burnley

Na Turf Moor to dlouho vypadalo na pořádné překvapení, v první půli bylo totiž domácí Burnley nebezpečnějším celkem a jen pořádná porce štěstí Chelsea uchránila od inkasování. Svěřenci Thomase Tuchela se ale po přestávce výrazně zlepšili a díky bláznivé desetiminutovce, v níž vstřelili hned tři branky, definitivně rozhodli o osudu utkání. Čtvrtou branku přidal dvacet minut před koncem Pulišič a definitivně tak potvrdil přesun všech tří bodů na Stamford Bridge.

Chelsea ale utkání nezahájila vůbec dobře, měla velké potíže s rozehrávkou a příliš se nedokázala vypořádat s aktivním presinkem domácích. Po hezké akci Lennona, který si zaběhl za statického Saula, se ve velké šanci ocitl Westwood, jehož střelu zablokoval až na brankové čáře Thiago Silva. Na druhé straně pálil z úhlu James, jeho zakončení však zablokoval Tarkowski. Po půlhodině hry mělo Burnley vynikající šanci strhnout vedení na svou stranu. Kanté chyboval v rozehrávce, míče se zmocnil Lennon, který do pokutového území vyslal měkoučký centr. Ten se sice rozhodl vyboxovat Mendy, jenže balón trefil tak špatně, že si kulatý nesmysl našel cestu k McNeilovi, který mohl metr za malým vápnem zakončovat do odkryté svatyně. Ke smůle domácích však branku přestřelil a skóre se tak neměnilo.

Thomas Tuchel do druhého dějství prohodil role Pulišiče a Mounta a efekt na sebe nenechal dlouho čekat. Už po dvou minutách totiž Chalobah přihrál do vápna Jamesovi, který si dvakrát zasekl bránícího McNeila a krásnou křižnou střelou otevřel skóre zápasu. Fanoušci hostujícího celku znovu propukli v euforii jen o pár minut později, když si na pravém kraji Pulišič zasekl balón, do vápna vyslal nadýchaný centr, na který si naskočil osamocený Havertz a hlavou zvýšil náskok.

A než se Burnley vzpamatovalo, inkasovalo za další tři minuty třetí branku. Tentokráte to byl Kanté, který oslovil nabíhajícího Jamese, jeho přízemní balón napříč malým vápnem do branky s trochou štěstí dotlačil opět útočník Havertz. Od té doby bylo o osudu utkání zcela jasno. Dvacet minut před koncem pak po obrovské hrubici Tarkowskiho upravil zblízka na konečných 4:0 Pulišič. Chelsea tak bez potíží míří za třetím místem, naopak Burnley bude mít se záchranou ještě plné ruce práce.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele