1. kolo
14.08.2021 16:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Neal Maupay (© AFP)

Burnley neudrželo vedení a Brightonu podlehlo 1:2

Ani poločasové vedení nestačilo Burnley na bodový zisk proti Brightonu. Manažer Graham Potter měl šťastnou ruku při výběru střídání a jeho čerstvé síly zařídily čtvrthodinu před koncem obrat. Český reprezentant Matěj Vydra nastoupil na posledních pět minut, ale mezi střelce se nezapsal.

Už před sezonou se hodně mluvilo o Burnley v souvislosti se záchranářskými pracemi a dnešní utkání na Turf Moor to potvrdilo. Domácí tým nezískal ani bod, přestože už v 1. minutě vedl a měl i další šance. Na Westwoodův rohový kop si na malém vápně naskočil James Tarkowski a domácí publikum bylo u vytržení. Brighton po inkasované brance zvýšil obrátky, ale po ráně Gudmundssona div, že neprohrával o dva góly. Sáncheze zachránila branková konstrukce. A nebylo to naposledy. Stejnou porci smůly měl v zakončení i kapitán Mee. Seagulls vůbec poprvé předvedli kloudnou akci až na sklonku prvního poločasu. Maupay zůstal ve vápně nehlídaný, ale jeho hlavička minula Popeho svatyni.

Burnley mohlo být s průběhem prvního poločasu spokojeno, avšak mrzel jen jednobrankový náskok. V 52. minutě měl zajímavou standardku Gudmundsson, Sánchez ale zasahovat nemusel. Nic nenasvědčovalo tomu, že by měl Brighton utkání otočit. Hostující manažer Graham Potter poslal čtvrthodinu před koncem na hrací plochu Jakuba Modera a polský útočník se okamžitě odvděčil. Z pravé strany adresoval na malé vápno přesnou přihrávku a Neal Maupay zblízka srovnal na 1:1. A nezůstalo jen u vyrovnání. Potter měl šťastnou ruku i při třetím výběru střídání a Alexis Mac Alister byl na hřišti jen dvě minuty, když po přihrávce Grosse podruhé překonal gólmana Popa a tím dokonal obrat.

Domácí byli naprosto opařeni, ale ještě měli čas na případnou odpověď. V 85. minutě dostal příležitost i český útočník Matěj Vydra a hned se zapojil do akce, kterou řešil složitou hlavičkou. Burnley vyrovnat nedokázalo a v nastavení ještě mohlo inkasovat, kdyby Grossův lob nestihla obrana Burnley zastavit před brankou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Moje maličkost

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele