10. kolo
30.10.2021 16:00 CET
3 : 1
(3:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Maxwel Cornet (© AFP)

Burnley poprvé vyhrálo, odnesl to Brentford

Fotbalisté Burnley si na své konto připsali první ligovou výhru v sezóně, když díky parádnímu výkonu v první půli přemohli nováčka z Brentfordu poměrem 3:1. Hosté se nedokázali popasovat s vysokými dlouhými míči hranými za jejich vysunutou linii a zejména v osobních soubojích ofenzivní duo Wood - Cornet jednoduše dominovalo. Hostům pak nepomohl ani zlepšený výkon v druhém dějství, který již na nic jiného než na drobnou korekci ve skóre nestačil.

Na první branku nemuseli diváci na Turf Moor čekat vůbec dlouho. Již ve čtvrté minutě totiž našel Lowton dlouhým pasem Wooda, který se s ničím nepáral a ranou z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. O deset minut později mohl být rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový - takřka totožnou situaci totiž Wood ještě vyšperkoval přiklepnutím před prázdnou branku na svého kolegu Corneta, který snadno dopravil míč do sítě. Kontrola videorozhodčím však našla drobný ofsajd Chrise Wooda, a tak stav zůstal 1:0.

Jeden z rozhodujících momentů pak přišel těsně před odehráním půlhodiny hry - to se poprvé osmělili také hosté a po přihrávce Canose se ve vyložené šance ocitl Ivan Toney. Jeho střelu z penaltového puntíku ovšem senzačním zákrokem vyrazil brankář Pope, čímž udržel svůj celek ve vedení. Jen o pár minut později byl navíc rozdíl ve skóre dvoubrankový - po centru Corneta totiž totálně zaspala hostující obrana a nikým neobsazeným Lowton se hlavičkou z malého vápna prosadil opravdu snadno. A aby toho nebylo málo, ještě do poločasového hvizdu přidal po pěkném pasu Brownhilla třetí přesný zásah útočník Cornet a o osudu zápasu bylo víceméně rozhodnuto.

V druhém dějství se hosté sice zlepšili a vyrovnali průběh hry, čtvrtý gól měl ovšem na hlavě Wood, který však z malého vápna branku netrefil, stejně tak brankáře hostí vystrašil nebezpečným volným přímým kopem Gudmundsson, ovšem ani on přesný nebyl. Naopak třináct minut před koncem udeřilo na druhé straně, když Noergaard našel na hranici vápna osamoceného Ghoddose, který ranou z voleje snížil na 1:3. Žádné další šance však už zápas nenabídl, a tak se z prvního vítězství v tomto ročníku radovali fotbalisté Burnley.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele