17. kolo
15.12.2021 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Romain Saïss (© AFP)

Ani 12 minut nastavení v závěru Brightonu nestačilo. Vlkům podlehli 0:1

Jediný gól utkání vstřelil v nastavení prvního poločasu hostující Saïss. V druhé půli měli mnohem více ze hry Wolves, kteří dokonce dvakrát nastřelili brankovou konstrukci. Další gól ale nepřidali.

Do dnešního utkání vstoupil o něco aktivněji Brighton, který musel minulé kolo vynechat kvůli covidu-19. Domácí také zapsali první střelu na bránu, jejímž autorem byl Enock Mwepu, gólman Sá s ní ale neměl sebemenší problém. V 16. minutě přišel na hřiště extrémně rychlý a technicky zdatný Adama Traoré, který vystřídal zraněného Hi-čchana, a právě od příchodu španělského expresu přebrali postupně otěže zápasu hosté.

Byli to ale hráči Brightonu, kteří mohli jít ve 20. minutě do vedení. To by ale Solly March musel svůj pokus zevnitř pokutového území nasměrovat o něco blíže k pravé tyči. Ve 32. minutě domácí vtipně rozehráli rohový kop po zemi na přední tyč, kam si dobře naběhl Lamptey, ale mířil nepřesně. A tak v nastavení první půle udeřili Wolves! Nejprve Vlci zahrávali rohový kop, který domácí obrana zpacifikovala. Ne ale přesvědčivě, protože se před vápnem dostal k míči Ruben Néves. Ten se podíval, kam nabíhá Romain Saïss, poslal mu milimetrově přesný centr, který jeho spoluhráč povedeným volejem přetavil v úvodní gól utkání. Tvrdá rána pro Brighton těsně před přestávkou!

Kdo čekal tlak Racků na vyrovnání, byl zklamán, protože prim hráli jednoznačně hosté. Ve 48. minutě dokonce zvonilo břevno po krásném obloučku Marcala a krátce na to střílel z blízka Trincão, Sánchez ale držel svůj tým nad vodou. Jeho spoluhráči ale nestíhali a v 54. minutě měli Vlci další obří šanci na druhý gól, Romain Saïss ale další zásah nepřidal, protože po rohu trefil pouze tyč. O chvilku později se na Sanchéze valilo další nebezpečí, když na něj šli hosté v situaci dva na jednoho. Gólman Brightonu ale Podenceho vychytal.

Tlak Wolves však neustával a kýžený pojišťující gól doslova visel ve vzduchu. Ten ale dál nepřicházel a Brighton se tak v závěru pokoušel o srovnání stavu. K dispozici měl dokonce jedenáctiminutové nastavení, kvůli průtahům a ošetřováním. Ani extrémní přidaná porce času však domácím Rackům nepomohla a z dnešního utkání tak odchází poražení.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele