3. kolo
28.08.2021 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Dominic Calvert-Lewin (© AFP)

Everton vyloupil stánek Brightonu

Everton pokračuje ve výborném vstupu do nového ročníku a po domácí výhře nad Southamptonem a venkovní remíze s Leedsem si tentokráte všechny tři body odváží ze hřiště Brightonu. Vyrovnané utkání naklonil na stranu hostí na konci první půle Gray, v druhé půli pak Brighton neproměnil několik nadějných příležitostí, načež po hodině hry rozhodl o vítězství Evertonu z pokutového kopu útočník Calvert-Lewin.

První nebezpečnou akci si na své konto připsali domácí, útočník Maupay se třicet metrů od branky uvolnil, ani na vteřinku nezaváhal a napřáhl ke střele, která skončila těsně nad břevnem. Everton kontroval hezkou kombinací mezi Allanem a Colemanem, po které druhý jmenovaný hledal zpětnou přihrávkou spoluhráče, na penaltě však našel pouze kopačky domácích obránců.

O chvilku později pálil z hranice vápna Richarlison, branku však vysoko přestřelil. Když už to vypadalo, že oba celky půjdou do kabin za bezbrankového stavu, našlápl k pěkné akci záložník Gray, kterému se podařilo v rychlosti obehrát bránícího Webstera a křižnou střelou překonal brankáře Sancheze.

Na začátku druhého dějství mohl vyrovnat Trossard, ten se po zpětné přihrávce zjevil na penaltě úplně sám, zakončení však hrubě nezvládl. Další nebezpečí plynulo z volného přímého kopu z hranice velkého vápna, záložník Mac Allister vsadil na razanci, brankář Pickford však s vypětím všech sil dokázal ránu zlikvidovat.

Po hodině hry získal trochu místa ve středu pole záložník Allan a načasoval krásnou přihrávku sprintujícího Colemana. Ten se tělem dostal před bránícího Veltmana a nechal se faulovat, po čemž nemohlo následovat nic jiného než pokutový kop. K tomu se postavil útočník Calvert-Lewin a přízemní střelou zvýšil vedení svého celku.

Třetí branku mohl před koncem přidat ještě Doucouré, jeho tvrdou ránu však brankář Sanchez vyrazil. Hosty to však mrzet nemuselo, ve zbývajících minutách pohodlně udrželi vedení a mohou se tak radovat ze zisku dalších tří bodů.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
Moje maličkost

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele