26. kolo
19.02.2022 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Brighton zcela selhal v souboji s Burnley

Burnley v zápase s Brightonem podalo jeden z nejlepších výkonů v sezóně a po brankách Weghorsta, Brownhilla a Lennona odváží všechny tři body, kterými opět výrazně míchá kartami v boji o záchranu. Naopak Brighton bude jistě chtít na sobotní utkání co nejrychleji zapomenout, svěřencům Grahama Pottera totiž nevyšlo zhola nic.

Hned první větší šance Burnley skončila brankou. Na pravé straně svým strážcům pláchl Roberts, balón na stříbrném podnose připravil pro Weghorsta, který prudkou ranou na bližší tyč otevřel skóre utkání. Brighton sice nadále měl více ze hry, do vážnějších příležitostí se ale ne a ne dostat. Až ve 36. minutě se šikovně uvolnil Lamptey a jeho centr našel v ideální pozici osamoceného Lallanu, který ale svou hlavičku nasměroval těsně vedle. Tento moment se ukázal jako klíčový pro další vývoj duelu, jen o minutu později totiž hosté zvýšili své vedení. To se v pokutovém území dostal k míči Brownhill, zasekl si jej na svou silnější levačku a s pořádnou porcí štěstí prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí se v druhém dějství pokusili vystupňovat svůj tlak, vyloženou šanci si ale proti pozorné obraně Burnley prostě nevypracovalo. Naopak to byli hosté, kdo zatloukli třetí hřebíček do rakve. To se po přihrávce Rodrigueze hezky uvolnil Lennona z hranice vápna vyslal nechytatelnou pumelici do šibenice, kterou upravil na konečných 3:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele