17. kolo
19.01.2022 21:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Mason Greenwood (© AFP)

Manchester United vyhrál v Bentfordu, rozhodla produktivita

Manchester United dal částečně zapomenout na poslední dvě ztráty a konečně získal tři body, v Brentfordu rozhodla především jeho produktivita v zakončení. Domácí přitom nesehráli špatný zápas a mrzet je mohou právě neproměněné šance.

Na první tutovku se čekalo jen do třinácté minuty, Nørgaard skvěle načasoval přihrávku na Jensena a skvělý zákrok musel vytáhnout vynikající David de Gea, na konci pokračující akce následně byla zablokovaná střela Janelta. O tři minuty později se Nørgaard převtělil do úlohy zakončovatele a z ideální pozice minul, na druhé straně prosvištěla těsně vedle dalekonosná bomba Dalota.

Po půlhodině hry se podruhé chytal za hlavu Jensen, který se podobně jako v úvodu ocitl sám před De Geou a rovněž v tomto případě z jejich souboje vyšel vítězně španělský brankář.

Po návratu z kabin se obrázek utkání změnil, Red Devils přidali směrem dopředu a ve 47. minutě jim radost pokazilo břevno, které zastavilo hlavičku Ronalda. Skóre se tak změnilo až v 55. minutě, defenzíva Brentfordu nezareagovala na pohyb Elangy po centru Freda, švédský mladík si prvním dotykem míč zpracoval a hlavou ho následně uklidil do sítě - 0:1.

Opaření hostitelé se nestihli oklepat z prvního úderu a brzy inkasovali druhý. V 62. minutě pláchla obraně dvojice Bruno Fernandes, Mason Greenwood, portugalský záložník na závěr dlouhého sprintu předložil luxusní přihrávku svému spoluhráči a na toho už zívala prázdná svatyně - 0:2.

Manažer Brentfordu Thomas Frank zareagoval třemi střídáními a snažil se dodat týmu čerstvou krev, změny ale kýžený efekt nepřinesly a naopak přišla ještě jedna pohroma. V 77. minutě přišla další rychlá akce Manchesteru United a důležitou roli opět sehrál Fernandes, jeho přihrávka tentokráte doputovala ke střídajícímu Rashfordovi a proti jeho zakončení neměl Lössl mnoho šancí - 0:3.

Na jméně majitele tří bodů nic nezměnila ani 85. minuta a labutí píseň Brentfordu po dlouhém autovém vhazování, v nepřehledné situaci se nejlépe zorientoval Ivan Toney a postaral se o kosmetickou úpravu výsledku - 1:3. Ten zůstal konečný i proto, že Bruno Fernandes v nastavení nezvládl zakončení, sám před brankářem zvolil dloubáček a jen odevzdal míč do náruče Lössla.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
sunakashi

United: De Gea; Dalot, Lindelof, Varane, Telles; Fred, McTominay; Greenwood, Fernandes (c), Elanga; Ronaldo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele