20. kolo
29.12.2021 21:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Phil Foden (© AFP)

Manchester City vyhrál v Premier League podesáté v řadě, Brentford porazil o branku

Manchester City dokráčel v posledním střetnutí tohoto roku ke svému desátému vítězství za sebou v rámci Premier League a stvrdil své dosavadní suverénní postavení na čele tabulky. Je pravda, že tentokráte jeho tříbodový skalp nevykázal vyloženě dominantně prvky, jako tomu bylo v předchozích třech případech, jeho soupeř z Brentfordu každopádně hrozil sporadicky.

Domácí vstoupili do utkání poměrně aktivně, už po čtvrthodině hry se málem dočkali vstřelené branky, kterou mohli zaznamenat poté, co Wissovu přihrávku tečoval bránící Rúben Dias směrem k vlastní bráně, naštěstí pro něj však zasáhl gólman Ederson Moraes. Wissa pak mohl úřadovat znovu, nebýt dalšího zákroku Edersona Moraese a zásahu beka Joaa Cancela.

Uběhlo jen pár okamžiků od těchto dvou nepříjemných momentů, kterým hosté čelili, když se sami ujali vedení, které posléze nakonec udrželi až do závěrečného hvizdu sudího Coota. De Bruyne vyslal centr z pravé strany na bližší tyčku, kam si naběhl Foden balancují na hranici ofsajdu a balón jemně prostrčil za záda gólmana Álvara Fernándeze. VAR mu poté jeho trefu posvětil.

Foden prahnul po dalších gólech, hned po obrátce hlavičkoval po další pobídce De Bruyneho mimo, v 50. minutě dokonce rozvlnil síť, nacházel se ale v ofsajdu, čili se skóre nehnulo. Ani sám De Bruyne v 66. minutě nenavýšil náskok, jeho střela narazila do tyčky, a v 87. minutě kvůli ofsajdu neskóroval jeho spoluhráč Aymeric Laporte, jehož usvědčilo nakonec až video.

I tak si Citizens došli pro vítězství a upevnili si vedení v tabulce Premier League.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

Tazky zapas, ale treba ho zvladnut a hlavne nedopustit vypadok v obrane ako proti Lestru...0:2

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
diastan

Jdeme na druhou cast sezony. 6b naskok k tomu za sebou venkovni zapasy s Utd, Chelsea, Liverpoolem a Slepicema

Reagovat
ondrasch77

0:4

Reagovat
Pharrell

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele