6. kolo
25.09.2021 18:30 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Curtis Jones (© AFP)

Brentford obral Liverpool. Hosté si odvezli po přestřelce jen bod

Tak tohle byla paráda! Famózní přestřelka v Brentfordu neměla vítěze. Domácí si s Liverpoolem rozdělili body po šestigólovém dramatu.

Hosté ve žlutém mohli jít už v 7. minutě do vedení. Salah dostal na hranici ofsajdu skvělou průnikovou přihrávku a v nájezdu obstřelil vyběhnutého Rayu. Perfektní návrat do obrany však předvedl stoper Ajer, který byl krátce předtím ošetřován. Nyní však jako politý živou vodou nakročil k rychlému sprintu a skluzem dokázal míč zastavit těsně před brankovou čárou. Dorážející Mané minul. Jako déjà vu pak působila situace ve vápně The Reds z 11. minuty, kdy Mbeuma v úniku přehodil Alissona a balon na poslední chvíli odkopl vracející se Matip.

Úžasný úvod zápasu dostal to pravé koření ve 27. minutě. "Včely" rozehrály nakrátko standardku, po které poslal do vápna přízemní centr Canós. Jeho pas ještě jemně přiťukl patičkou útočník Toney a jeho nabídku neodmítl dobíhající Ethan Pinnock a šokoval tak domácí zaplněné tribuny. Matip tentokrát zaspal. Odpověď hostů ale na sebe nenechala dlouho čekat, neboť o čtyři minuty na to skóroval Diogo Jota. Ten se dostal k hlavičce po centru Hendersona z pravé strany, který trestuhodně minul hrdina ze 7. minuty Ajer. Portugalec pak míč trknul do sítě - 1:1.

Ve 39. minutě se mohli hosté dokonce dostat do vedení, ale tečovanou střelu Jonese zastavila tyč a dorážku agilního Joty bravurně vyhmátl gólman Raya. Po výměně stran ovšem čekaly na diváky na Brentford Community Stadium bohaté gólové hody. A byli to The Reds, kteří v 54. minutě udeřili. Mohamed Salah si naběhl na luxusní oblouček Fabinha z hloubi pole a rutinérsky uklidil míč z voleje na zadní tyč. Jeho radost ale přerušil zdvižený praporek pomezního sudího, který signalizoval ofsajd. Po přezkoumání VARem byl ale gól prohlášen za regulérní a "egyptský král" tak mohl začít oslavovat svůj jubilejní 100. gól v liverpoolském dresu!

O devět minut později se domácí radovali z vyrovnání. Po přetaženém centru z pravé strany spadl míč k Janssonovi, který ho vší sílou napálil směr brána. Trefil ale pouze břevno. Odraženou střelu však si však našel Janelt a po zpracování hlavičkoval do opuštěné klece. Jeho pokus se ještě snažil zastavit Alexandr-Arnold, ovšem marně. Srovnáno 2:2.

Ne ale na dlouho. Hostující Jones se v 67. minutě z nějakých 20 metrů tvrdě opřel do balónu a jeho projektil na přední tyč ještě přizvedl domácí obránce za záda bezmocného Rayi.

Bylo by však nespravedlivé, aby skvěle hrající "Včely" odešly z tohoto zápasu s prázdnou a v 82. minutě se tak dočkaly zaslouženého a konečného vyrovnání.

Důrazný Toney vyhrál souboj s hostujícím obráncem a propadlý míč se dokutálel k nohám Wissy. Ten následně cizelérsky přehodil Alissona a stadionek praskal v základech. V 87. minutě vypukly další domácí oslavy, ale Toneyho gól byl správněn zrušen pro ofsajd. Oba soupeři se tak rozešli smírně a potěšily všechny fanoušky opravdu úchvatnou a dramatickou podívanou.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Shuriken_YNWA

1:3

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
oli9

0:3. Salah je teď ve formě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele