8. kolo
16.10.2021 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ben Chilwell (© AFP)

Chelsea s velkým štěstím zdolala Brentford

Chelsea nakonec navzdory drtivému tlaku Brentfordu ubránila hubenou výhru 1:0 a i nadále se udržela na prvním místě. Hosté ale nepodali dobrý výkon, v samotném zápase si vypracovali jen jednu jedinou pořádnou šanci a nebýt skvělého výkonu brankáře Mendyho, odjížděli by z půdy nováčka zklamaní. Naopak domácí ukázali, že se v Premier League skutečně nemusí nikoho bát a vyrovnanou partii mohou odehrát s každým.

První půle mnoho fotbalové krásy nenabídla, Chelsea sice kontrolovala hru, do vyložených příležitostí se ale nedostávala. V úvodní desetiminutovce se do zajímavé pozice dostal útočník Werner. Už se zdálo, že bude v pokutovém území zakončovat ve výhodné pozice, jenže možnost ke skórování mu rychlým návrat vzal obránce Pinnock. Naopak na druhé straně vyhrál právě Pinnock důležitý hlavičkový souboj ve vápně Chelsea, přiklepl míč Mbeumovi a ten pálil zblízka do tyče. Chelsea se až do čtyřicáté minuty zmohla jen na pár nepříliš nebezpečných pokusů zpoza pokutového území, pak ale zničehonic udeřila. Centrovaný míč v podání Azpilicuety ještě dokázala obrana domácích před dotírajícím Lukakuem odvrátit, na hranici velkého vápna si ale míč našel osamocený Chilwell a parádní ranou otevřel skóre duelu.

V druhém dějství mohl skóre navýšit útočník Lukaku, ke kterému doputovala zblokovaná střela Wernera, belgický hrot však ve výhodné pozici z pěti metrů vysoko přestřelil. Asistent rozhodčí sice ofsajd nemával, jak ale ukázal opakovaný záběr, branka by s největší pravděpodobností stejně neplatila.

Poslední dvacetiminutovka pak přinesla strhující podívanou, ve které domácí Brentford jasně kraloval a vytvářel si šanci za šancí. Nejprve pálil po dlouhém autovém vhazování Toney, jeho ránu však Mendy bravurně vyrazil. O chvíli později se do vyložené příležitosti dostal Mbeumo, jenže tváří tvář Mendymu nastřelil znovu jen tyč. V závěrečné desetiminutovce se po centru Toneyho dostal do velké šance Ghodos, jeho ránu však Mendy zablokoval, zatímco dorážku pro změnu z brankové čáry vykopl stoper Chalobah.

V nastaveném čase pak přišel ještě jeden infarktový moment - po centru Pinnocka míč doputoval až k Norgaardovi, který vystřihl parádní nůžky, které Mendy s vypětím všech sil vytlačil na roh a udržel tak pro Chelsea těsnou a nezaslouženou výhru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele