1. kolo
13.08.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Christian Norgaard (© AFP)

Senzace na úvod. Nováček z Brentfordu zaskočil Arsenal

Fanoušci Arsenalu doufali, že po letech útrap se konečně dočkají úspěšné sezony. Hned první zápas dal jejím nadějím velikou ránu, Kanonýři totiž nestačili na Brentford. Nováček zvítězil po trefách Canose a Norgaarda 2:0.

Už ve dvanácté minutě Bees pořádně zahrozili, po úniku po pravé straně totiž Mbeumo rozezvučel bližší tyč. Varování nebylo pro Gunners dostatečné, a tak ve dvaadvacáté minutě po neschopnosti hostů odehrát míč do bezpečí dostal balón Sergi Canós. Ten si navedl míč na střelu a našel skulinu mezi Lenem a brankovou konstrukcí.

Po půlhodině se absolutně nedomluvili stopeři White s Marim, díky čemuž se Mbeumo objevil sám před brankářem. Nedokázal však přesně zamířit a napálil balón vedle. Krátce po přestávce o sobě dal vědět i Arsenal, jmenovitě Smith-Rowe. Ten se prosmýkl středem hřiště až do pokutového území a následně přinutil gólmana k poměrně těžkému zákroku.

V sedmdesáté minutě z křídla dával míč před branku čerstvý Saka, vzápětí přiletěl do vápna další centr, po kterém Xhaka o kousek přestřelil. Namísto srovnání přišlo navýšení skóre. Sörensenovo dlouhé vhazování skončilo zmatky v obraně Arsenalu a propadnutím na zadní tyč, kde situaci zavíral další Dán Christian Nörgaard, jehož hlavička skončila v síti.

Po osmdesáti minutách Nörgaard hlavičkoval znovu, tentokráte mu od skórování chybělo pár centimetrů. V závěru ještě mohl vykřesat naději pro Kanonýry Pépé, po Tierneyho skvělém centru se ale ještě lepším zákrokem prezentoval Raya. Brentford tak své vedení uhájil a ve svém vůbec prvním zápase v Premier League zvítězil.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Moje maličkost

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
Fikus19

0x2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

AHA, tak nic

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Arsenal je tragickej. Zrušte ten klub a bude zase dobře, na tohle se nedá koukat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele