19. kolo
26.12.2021 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Jorginho (© AFP)

Chelsea obrátila duel s Aston Villou

Fotbalisté Chelsea se po dvou ligových ztrátách v řadě vrátili na vítěznou vlnu, když dokázali otočit utkání na půdě Aston Villy a po vítězství 3:1 se alespoň dočasně bodově dotáhli na druhý Liverpool. The Blues přitom nezačali vůbec dobře, když si po půlhodině vstřelil vlastní gól Reece James. Ještě do poločasu ale stihl srovnat z pokutového kopu Jorginho, po přestávce obrat dokonal Lukaku a konečnou podobu výsledku dal v nastaveném čase opět záložník Jorginho.

V první půli se hra odehrávala především mezi oběma šestnáctkami, nebezpečnější však byli domácí fotbalisté. Ti hrozili z rychlých kontrů, kdy se jim dařilo využívat hlavně rychlonohého Watkinse, se kterým si hostující Chalobah příliš nevěděl rady. Vyložené šance ovšem nepřicházely a první výraznější vzrušení tak přinesl až přetažený centr z kopačky Mounta, který skončil na břevně domácí branky. Těsně před vypršením první půlhodiny si pak Villans vypracovali menší tlak, na jehož konci si Targettův centr nešťastně srazil do vlastní sítě hlavičkující James a poslal domácí do vedení. To ale nemělo dlouhého trvání - po průnikové přihrávce Alonsa šel totiž do zbrklého skluzu obránce Cash, kterým sestřelil nabíhající Hudsona-Odoie, načež byla nařízena penalta. K té se postavil tradiční exekutor Jorginho a nezaváhal.

O přestávce sáhl hostující trenér ke změně a stopera Chalobaha nahradil hvězdný útočník Lukaku. Ten o sobě dal vědět hned po minutě a půl, když se po centru Rudigera nepříjemně srazil se stoperem Mingsem. Byl to každopádně právě urostlý belgický útočník, který jako další pohnul s ukazatelem skóre. Po deseti minutách druhé půle si naskočil na centr Hudsona-Odoie a přesnou hlavičkou rozvlnil síť za brankářem Martinezem.

Pojistku mohl dvacet minut před koncem přidat Mount, který po pasu Jorginha obešel dokonce i domácího brankáře, zcela však selhal v zakončení, když trefil jen boční síť. Neujala se ani rána Alonsa z hranice pokutového kopu, tu totiž domácí stoper zvládl na poslední chvíli zablokovat. A pět minut před koncem po hezké akci Lukaka a Kovačiče zase gólovou pojistku odmítl Hudson-Odoi, který ve vyložené šanci nastřelil jen domácího brankáře.

Aston Villa si sice v posledních minutách vytvořila územní převahu, do vyložené šance se však už nedostala. Naopak ještě jednou inkasovala - do rychlého brejku se dostal Lukaku, který přetlačil nejprve beka Targetta, následně si pokryl míč i před dotírajícím stoperem Konsou a v pokutovém území byl nekompromisně sestřelen. Následovala penalta, ke které se postavil opět záložník Jorginho a bez větších potíží upravil na konečných 3:1 pro hosty.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

1:1 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Astonka první branku a také bodíky.Aby zesrance předurčené vyhrávat bolelo bříško a palice

Reagovat
Pharrell

Uvidíme . Ale spíše ne

Reagovat
Pharrell

Prý penalt. rekord pro Jorginha. Proměnil 10 penalt v Premier League za 1 kalendář. rok. No ale “zrovna v repre Itálie” mu ty penalty moc nejdou.

Reagovat
Pharrell

Chelsea FC neprohrát pls pls 02 . Mám vás jako “téměř” poslední na tiketě. Tak na Boxing Day udělejte radost fanouškům Blues.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele