30. kolo
19.03.2022 13:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Akrobatická oslava Bukaya Saky (© AFP)

Arsenal díky brance Saky porazil Aston Villu

Arsenal zvládl těžký souboj na hřišti Aston Villy a díky brance Saky zvítězil 1:0. Gunners si tak upevnili čtvrté místo v tabulce a Mikel Arteta si může pochvalovat způsob, jakým jeho svěřenci odpověděli na středeční porážku s Liverpoolem. Naopak Steven Gerrard od svého celku zřejmě očekával více, Aston Villa totiž v tomto utkání zůstala za očekáváním.

V úvodních minutách byla aktivní převážně pravá strana Arsenalu, po třech minutách zde pláchl Bukayo Saka, ve vápně našel volného Odegaarda, který míč předal Smithu-Rowovi, který ale z výhodné pozice branku překopl. Domácí celek odpověděl nebezpečným centrem McGinna, na který ale nikdo z útočících hráčů nedosáhl. Po deseti minutách zase pálil Partey, z hranice vápna však mířil pouze do míst, kde se nacházel brankář Martinez. Velkou šanci pak hosté spálili po dvaceti minutách hry, kdy spolu krásně zakombinoval Odegaard se Sakou, druhý jmenovaný našel na malém vápně osamocenou dvojici Lacazette - Smith-Rowe, jenže oba fotbalisté si spíše překáželi a druhý jmenovaný pálil těsně vedle.

Po třiceti minutách už se ale fotbalisté Arsenalu mohli radovat. Po standardní situaci si na hranici pokutového území našel balón Bukayo Saka, který bez rozpaků vypálil a k radosti hostujících fanoušků prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Na startu druhého dějství pálil nepříjemně Odegaard, jeho projektil ale obrana domácích zblokovala na rohový kop. Na druhé straně zase musel na poslední chvíli odklízet Gabriel před nabíhajícím Watkinsem. Po hodině hry přišla silnější pasáž Aston Villy, nejprve mohl vyrovnat záložník McGinn, jeho kroucená rána však těsně minula vzdálenější tyč Lenovy branky. Jen o pár chvil později pak skončila Watkinsova tečovaná střela dokonce na tyči.

Aston Ville se ale vyrovnat nepodařilo. Arsenal přežil i drtivý nápor v nastaveném čase, ve kterém nebezpečně pálil Ings, jehož ránu ovšem obrana Arsenalu zablokovala. V posledních vteřinách ještě nebezpečně zkoušel štěstí z volného kopu Coutinho, jeho projektil ale Leno vytěsnil, a tak se mohl se svými spoluhráči radovat ze zisku tří bodů.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
Petr Keš

Dneska doufám ve správní chutě. 0:3

Reagovat
Pharrell

1-3 AFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele