34. kolo
23.04.2022 13:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Slavící hráči Arsenalu (© AFP)

Arsenal doma vyzrál na United

Arsenal porazil v zápase 34. kola Premier League Manchester United 3:1. Domácí poslali do dvoubrankového vedení Tavares a Saka, vzápětí snížil Ronaldo. Ve druhé půli však rozhodl Xhaka a sen United o Lize mistrů se začíná rozplývat.

Arsenal se ujal vedení už ve třetí minutě. Oba stopeři Manchesteru United minuli centr z levé strany, což vypadalo až komicky. K míči se tak ve vápně dostal Saka, který zkusil nenápadnou technickou ránu levou nohou, kterou musel de Gea vyrazit jen před sebe, kde byl připravený Nuno Tavares, který pohotově skóroval.

O čtyři minuty později mohlo být vyrovnáno. Ronaldo prostrčil trochu se štěstím míč mezi obránci na Anthonyho Elangu, který se s balonem probojoval až do pokutového území, kde proti němu však skvěle zasáhl Ramsdale. Po pětadvaceti minutách měli hosté i trochu smůly. Sanchovu přihrávku na hranici vápna Ronaldo elegantně sklepl do cesty Diegu Dalotovi, jenž vyslal tvrdou ránu, kterou orazítkoval horní tyčku.

Po půlhodině hry nastala v pokutovém území Manchesteru United kuriozní situace. Odegaard dloubl míč do vápna na Saku, od kterého se v pádu balon odrazil k volnému Edwardu Nketiahovi, který jej poslal do sítě. Autor gólu však byl v ofsajdu, a tak VAR branku odvolal, jenže poté odhalil penaltový zákrok na Saku. Exekuce se ujal samotný Bukayo Saka, který vystřelil na opačnou stranu, než de Gea skočil.

Za dvě minuty se však skóre znovu měnilo, tentokrát v kolonce hostujícího celku. Sancho přihrál Matičovi, který poslal centr na malé vápno, kde se před dva bránící hráče dokázal natlačit Cristiano Ronaldo, který z první poslal balon pod horní tyčku.

V nastaveném čase prvního poločasu ještě mohly vstřelit branku oba týmy. Nejprve pálil zpoza vápna Alex Telles, jehož tvrdou ránu Ramsdale musel parádním zákrokem vyrazit. Na druhé straně se ale za chvíli předvedl David de Gea, který vytěsnil technický pokus Martina Odegaarda.

V 55. minutě zahrál po střele Jadona Sancha rukou Nuno Tavares a sudí po konzultaci s VARem odpískal pokutový kop. Toho se ujal Bruno Fernandes, který sice poslal gólmana na druhou stranu, ale sám trefil jen pravou tyčku, od které se míč odrazil mimo.

Pár minut poté znovu úřadoval skvělý Ramsdale. Po pravé straně se do vápna dostal Diego Dalot, který vyslal tvrdou ránu, kterou domácí gólman konečky prstů vytěsnil na tyčku. Ta opět stála na straně Arsenalu.

V 70. minutě tak domácí navýšili vedení. Granit Xhaka se dostal k volnému míči za pokutovým územím, přehodil si jej na levou nohu a vyslal náramnou ránu, která zapadla přesně k levé tyčce. Tím definitivně zlomil duel ve prospěch Arsenalu.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat
ignor24

Reagovat
Pharrell

Reagovat
awa

Reagovat
justcall

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele