23. kolo
23.01.2022 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Burnley nedovolilo Arsenalu skórovat a z Emirates odváží vydřený bod

Arsenal měl celý zápas jednoznačně více ze hry, jenže Lacazette, Smith-Rowe nebo Saka své šance nevyužili a zápas tak skončil bez branek.

První nebezpečí pro branku soupeře přišlo od Burnley, když McNeil místo centru chytře zkoušel pozornost gólmana Ramsdala, který jeho pokus vyškrábl na roh. Z následné standardky zahrozil Ben Mee, ovšem nepřesně. Až v 16. minutě se z menší letargie probrali i domácí, když se Lacazette šikovně uvolnil ke střele, která k jeho smůle letěla kousek nad hostující svatyni. Ve 20. minutě Kanonýři perfektně zakombinovali od půlící čáry až k Smith-Roweovi, jenž dával pod sebe na Ødegaarda. Ten poslal míč prudce po zemi a Nick Pope musel předvést pohotový zákrok nohou. Dorážejícího Lacazetta už obrana zablokovala.

Arsenal ale začal utahovat šroubky a hosté se často ubránili jen za cenu faulu. Několik dobrých náznaků Gunners nedokázali vyřešit až do zdárného konce a tak pokračovalo úporné dobývání defenzivy Clarets. Krátce před koncem se do skvělé příležitosti dostal Saka a jeho obalovačka na zadní tyč letěla těsně vedle, jinak ale Artetovi svěřenci nedokázali vyzrát na svého soupeře a musejí přidat.

Po přestávce jsme sledovali stejný příběh, Arsenal hrál příliš pomalu a jeho čitelné akce dokázali hráči Burnley likvidovat. V 60. minutě se naskytla příležitost v podobě přímého volného kopu, Ødegaardův pokus jen lehce přeletěl branku. Krátce na to Gunners chytře rozehráli roh a Rowovu umístěnou střelu na poslední chvíli vytěsnil Pope. Další tutovku spálil Lacazette, který tísněný netrefil prázdnou branku! Gól v tu chvíli doslova visel ve vzduchu. Jenže Arsenal ze svého tlaku nic nevytěžil, spálil několik nadějných pozic a i přes obří převahu nedokázal vsítit kýžený gól.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,85-4,05. O 3 a více-přesně o 2. Tak to vidí naše jednička.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Muza

Klasika. Bezradnost, nuda a ubohost v podání Arsenalu. Sice vysoké držení míče, ale daleko od brány . Absolutní bezmoc v koncovce. Na to se nedalo pomalu ani koukat. Nepochopil jsem proč Arsenal hrál na 4 obránce, když Burnley hrálo vepředu jen na jednoho útočníka a ještě k tomu Vydra, zbytek týmu jen bránil. Každopádně by jsem to zhodnotil jako další totální selhání, ostudu a zbytečně ztracené body Arsenalu. Jestli chce Arsenal hrát LM, tak ztratit body s posledním je až trapas.

Reagovat
REPLIKATOR

Arsenal Tři zápasy nedají gól a za odměnu dostane Arteta nabídku nové smlouvy

Reagovat
awa

debilnímu vedení to stačí no, co k tomu dodat

Reagovat
PePiG7

Ctyri

Reagovat
REPLIKATOR

Máš pravdu, viděl jsem pak někde přehled posledních zápasů Arsenalu a byl tam ještě FA Cup s Nottinghamem, kde taky neskórovali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele