9. kolo
22.10.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Alexandre Lacazette a Pierre Aubameyang (© AFP)

Gunners po skvělém výkonu porazili Aston Villu 3:1. Villains prohráli potřetí v řadě

Ve 20. minutě Partey ještě trefil břevno ale ve 23. minutě už hlavou mířil přesně a rozjásal Emirates Stadium. V nastavení přidal druhý zásah Gunners Aubameyang, který dorazil vlastní neproměněnou penaltu. Po změně stran se hosté zvedli, ale v 56. minutě jejich naděje utnul Smith-Rowe, který byl na konci bleskového protiútoku. V 81. minutě sice hosté snížili po krásné ráně Ramseyho, ale na víc už se Villains nezmohli. Po dnešní předehrávce tak Arsenal poskočil na 9. místo a jen bod mu chybí na top four. Aston Villa naopak spadla na třetí místo a zaznamenala třetí prohru za sebou.

Domácí na soupeře nastoupili hodně aktivně a už ve 3. minutě si vypracovali solidní šanci na skórování. Partey skvěle našel Saku, do jehož centru se nůžkami z malého vápna položil Aubamyeang. Gaboňan však netrefil a Sakova dorážka mířili do 34. řady Emirates Stadium. V 9. minutě dokonce Aubameyang skóroval, ale jeho gól neplatil kvůli faulu Lacazetta. Ani Villains rozhodně nehráli v rukavičkách a sudí Pawson se měl co ohánět.

Ve 20. minutě dělily Arsenal od úvodního zásahu centimetry. Po Sakově centru se k míči dostal Partey, ale ke smůle Gunners jej napálil jen do břevna! O tři minuty se už ale Thomas Partey radoval z prvního zásahu v dresu Kanonýrů. Arsenal má dlouhodobě problémy se skórováním z rohového kopu. Tentokrát se to ale povedlo a Partey svou hlavičku umístil přesně do dolního rohu branky - 1:0.

Arsenal však dál pokračoval v nastoleném trendu a ve 30. minutě se po skvělé přihrávce Tavarese, který nahradil zraněného Tierneyho, ocitl před Martínezem osamocený Saka. Bývalý gólman Gunners se ale proti Angličanovi vytáhl. Aston Villa naopak do té doby nenabídla nic kromě několika nevybíravých zákroků. Arsenal oproti tomu působil ohromně hladově, kompaktně a skvělým pohybem a důrazem nedával hostům šanci se nadechnout. Ve 40. minutě měli domácí na kontě 11 střel, Villains ani jednu.

V nastavení si navíc Arsenal žádal penaltu po faulu na Lacazetta a poté, co sudí Pawson zhlédl situaci na videu, pokutový kop skutečně odpískal. K míči se postavil kapitán Aubameyang a jeho střelu perfektně vykryl Martinéz úžasným reflexem!! Argentinský gólman je známým fantomem pokutových kopů. Radost ze zákroku mu ale dlouho nevydržela. Útočník Gunners se totiž následně dostal k dorážce a nakonec rozjásal červenobílé tribuny - 2:0.

Manažer Aston Villy Dean Smith musel na vývoj utkání reagovat a do druhého poločasu poslal Baileyho, který nahradil Tuanzebeho. Villains tak přešli na systém se čtyřmi obránci. Hosté se sice výrazně zlepšili, ale nedokázali si vytvořit stoprocentní šanci. V 56. minutě se naopak Arsenal vydal do rychlého brejku, Tavares našel Aubamyeanga, ten z první perfektně vysunul Smithe-Rowa a anglický talent střelou na přední tyč překonal Martinéze potřetí.

V 61. minutě mohli hosté snížit, ale Ramsdale v tváří v tvář Buendiovi brilantně zasáhnul. O deset minut později se vytáhnul i gólman Emiliano Martínez, který se vrhnul po Aubameyangově střele směřující do šibenice. V 81. minutě hosté z čista jasna udeřili. Po nenápadné akci Baileyho se k balónu dostal střídající Ramsey a nechytatelnou střelou pod víko zkazil Ramsdaleovi čisté konto - 3:1.

Hosté se ještě snažili něco s výsledkem udělat, ale jedinou větší příležitost si vytvořili až v 94. minutě. Bailey však svůj přímý kop poslal těsně nad branku.

Autor: David Ullrich / o2tv

Komentáře (7)

Přidat komentář
Gunner14

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal dnes vyhraje,tip 2:0

Reagovat
Pharrell

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele