38. kolo
23.05.2021 17:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Juan Manuel Mata (© AFP)

Wolverhampton nepřekvapil favorizovaný Manchester United a podlehl mu o jednu branku

Wolverhamptonu se nepodařilo ani částečně vylepšit letošní nepříliš povedenou sezónu a s favorizovaným Manchesterem United nakonec prohrál nejtěsnějším poměrem 1:2. V tabulce proto obsadil až třináctou pozici s pětačtyřiceti body a do evropských pohárů se tentokráte neprobojoval. Rudí Ďáblové se naopak dobře naladili na středeční nesmírně důležité finále Evropské ligy se španělským Villarrealem a v tabulce Premier League skončili druzí.

Mírný favorit tohoto nedělního utkání byl aktivnější od úvodního hvizdu a první nadějnější možnost si vypracoval po necelých osmi minutách hry, ovšem Anthony Elanga ve slibné pozici selhal a z dvanácti metrů vysoko přestřelil domácí branku. Nicméně svěřenci trenéra Oleho Gunnara Solskjæra se přeci jen dočkali vedoucího gólu po necelé odehrané čtvrthodině, to měl totiž přesnou mušku právě švédský mladíček Elanga.

Teprve osmnáctiletý útočník se prosadil při svém druhém startu v nejvyšší anglické soutěži, neboť využil parádního centru z levého křídla od Jamese a svou prudkou hlavičkou z hranice brankového území nechytatelně usměrnil míč k protější konstrukci. Od tohoto okamžiku se hrálo opatrněji, Vlci dokázali srovnat krok ve 39. minutě zásluhou sedmadvacetiletého portugalského obránce Nélsona Semeda.

Ten po hezké akci středem hřiště převzal chytrou zpětnou nahrávku od Fábia Silvy a po zemi zavěsil přímo do vzdálenějšího dolního růžku. Neuběhly však ani další čtyři minuty a Manchester si mohl vzít zpět svůj ztracený náskok, jenže rozběhnutý Williams nevyzrál zblízka na připraveného brankáře Patrícia a závěrečná dorážka Tellese z hranice šestnáctky byla hodně nepřesná.

Hosté přeci jen znovu vedli ještě do přestávky. Saïss ve vlastní šestnáctce nešťastně podrazil Van de Beeka a rozhodčí Dean po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil zkušený španělský exekutor Juan Manuel Mata a parádně se trefil k levé tyči. Ve druhém poločase tempo hry opadlo a jediná větší šance byla k vidění v 56. minutě, kdy při samostatném úniku selhal James. Domácí se po změně stran vůbec k ničemu nedostali.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Class 92

Chlapci,díky za letošní povedenou sezonu...ať už to ve Stř.dopadne v Gdaňsku jak-koliv.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele