18. kolo
12.01.2021 21:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Everton (© AFP)

Everton zvládl duel na Wolves

Wolverhampton v rámci osmnáctého kola Premier League nevládl domácí duel s Evertonem, když prohrál 1:2. Skóre otevřel hostující Iwobi, zanedlouho srovnal Neves. Tři body však pro Ancelottiho svěřence vystřelil Keane.

První šance hostí hned skončila gólem. Akci Toffees začal v šesté minutě James Rodríguez, který přenesl hru na levou stranu. Digne měl po celou dobu letu míče hlavu nahoře a z jedničky přiťukl míč na střed Alexi Iwobimu, jenž utaženou placírkou zamířil k levé tyči. Coady s blokem neuspěl, na míč nedosáhl ani brankář Patrício.

Po osmi minutách však bylo srovnáno. Vysoký centr prodloužil Coady jen k lajně, kde se zjevil Aït-Nouri. Francouzskému mladíčkovi jde minimálně poloviční zásluha na gólu, protože se elegantně protáhl kolem Digneho, načež poslal balón mimo dosah Keana a Godfreyho, ale ideálně pro Rúbena Nevese, jemuž stačilo nastavit nohu a umístit míč do odkryté svatyně.

Co chybělo, aby Rúben Neves vstřelil v 71. minutě gól sezony. Z úctyhodné vzdálenosti od brány si míč nadhodil a pravačkou jej poslal vší silou na bránu. Pickford měl situaci pod kontrolou, moc dobře věděl, že odvážný pokus protihráče míří nad břevno, ale přesto se pro jistotu proletěl.

"Karamelky" získaly v 77. minutě vedení zpět do své moci. Gól hodně připomínal zásah domácích z první půle. Centr od rohového praporku propadl až k protější lajně, kde si balón zpracoval Gomes a on byl tím, kdo mičudu vrátil do pokutového území. Coady míč i přes veškerou snahu podskočil, čehož využil Michael Keane, hlavičku umístil mimo dosah Patrícia do levého horního rohu.

Rúben Neves vsadil v 85. minutě na razanci a střílel na stranu gólmana. Dobrá volba, protože Pickford skutečně reagoval později. Tvrdá rána z přímého kopu škrtla o spojnici brány a odrazila se mimo hřiště.

Wolves jsou po prohře až čtrnáctí, naopak Everton se po zisku tří bodů vyšplhal na čtvrté místo, o které však může už zítra přijít v případě výhry Manchesteru City nad Brightonem.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele