33. kolo
25.04.2021 13:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Chris Wood (© AFP)

Wolverhampton selhal, Burnley mu nadělilo čtyři branky

Katastrofální zápas za sebou má Wolverhampton, který na vlastním hřišti podlehl Burnley vysoko 0:4. Wolverhamptonu vůbec nevyšel vstup do utkání a už po pětadvaceti minutách prohrával o dvě branky - a tento deficit už se domácím nepodařilo smazat. Burnley drželo otěže zápasu pevně ve svých rukou a své vedení ještě dvěma dalšími brankami navýšilo a díky čtyřgólové výhře udělalo velmi důležitý krok směrem k záchraně.

První vážnější příležitost přitom měli domácí, když se Podence vydal středem pole do rychlého brejku a jeho tečovaná střela skončila jen těsně vedle hostující svatyně. Na druhé straně vyrobil velkou hrubku stoper Boly, které už už chtěl využít dotírající útočník Vydra, domácí stoper však na poslední chvíli dokázal míč vypíchnout. Když ale Boly o pár chvil později znovu podskočil dlouhý míč, už za to Wolverhampton zaplatil. Balón připadl na kopačky útočníka Wooda, který si poradil i se clonícím Coadym a střelou z úhlu otevřel skóre zápasu.

O pár chvil později bylo pro domácí ještě hůř - to totiž chyboval Adama Traoré, který Semedovi nasměroval nepřesnou zpětnou přihrávku, toho využil presující McNeil a chytrým pasem napříč vápnem vyzval opět Wooda, který si připsal svůj druhý přesný zásah. Třetí trefu mohl do poločasu přidat Vydra, ten ale na malém vápně v pádu branku překopl. Třetí přesné trefy se ovšem hosté přece jenom dočkali, minutu před vypršením první půle si na rohový kop naskočil hrdina zápasu Wood a přesnou hlavičkou z malého vápna dovršil hattrick.

Hned na startu druhého dějství si Burnley připravilo další přesný zásah, ten ale tentokráte po kontrole videorozhodčím nemohl být uznán. Na hezký míč za obranu si naběhl Vydra a v zakončení zachoval chladnou hlavu, když brankáře Patrício obešel parádním blafákem, radost mu však zkazil zpětně odhalený ofsajd. Burnley se ovšem čtvrté trefy přece jenom dočkalo, pět minut před koncem se po sklepnutí Wooda do míče parádně opřel Westwood a trefil se krásně ke vzdálenější tyči. Burnley tak překvapivě deklasovalo Wolverhampton a po výsledku 4:0 se výrazně přiblížilo záchraně.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele