12. kolo
12.12.2020 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Anwar El-Ghazi (© AFP)

Aston Villa díky penaltě v nastavení vyloupila Wolverhampton

Wolverhampton byl sice lepším celkem a vypracoval si více nebezpečných šancí než hostující Aston Villa, jenže se mu nepodařilo žádnou proměnit. Utkání, které spělo k remíze 0:0, nakonec rozhodla penalta v nastaveném čase, kterou El-Ghazi chladnokrevně proměnil a rozhodl tak o vítězství Aston Villy v poměru 1:0.

Do první příležitosti se hnal útočník Wolverhamptonu Fabio Silva, na centr Mercala ovšem těsně nedosáhl. Na druhé straně zase centr Rasmeyho zastavil loktem stoper Saiss, penalta se ale nepískala. Po půlhodině hry se v největší šanci první půle zjevil Dendoncker, který zůstal na hranici vápna zcela osamocen, jeho ránu však obránce hostí dokázal zblokovat na rohový kop. Před pauzou ještě Martineze pořádně protáhl senzační ranou záložník Podence, brankář hostích předvedl parádní zákrok. Poslední příležitost první půle měl po přihrávce Traorého Silva, ani jeho rána však brankáře Martineze nepřekonala.

Na začátku druhé půle pálil velmi nebezpečně hostující Douglas Luiz, jeho projektil však mířil těsně vedle pravé tyče branky domácích. Na druhé straně pálil zpoza vápna rychlík Traoré, skóre však i po této akci zůstalo nezměněno. Po hodině hry si na střed hřiště navedl míč křídelník Neto a parádní ranou minul branku Aston Villy jen o pár desítek centimetrů.

Aston Villa o sobě dávala vědět jen občas, jeden takový moment si však přichystal Grealish - jeho zakroucený přímý kop však cíl o půl metru nenašel. Největší šanci hostí měl o chvíli později útočník Watkins, jehož prudkou ránu přes stopera směřující na bližší tyč musel tygřím skokem likvidovat Patricio.

Dvacet minut před koncem pak po pohledné akci trefil Fabio Silva křižnou ranou z hranice šestnáctky tyč. A pak přišla na řadu poslední desetiminutovka, ve které se děly věci. Nejprve po souboji u postranní čáry uviděl druhou žlutou kartu hostující záložník Douglas Luiz. O chvíli později mohl na stranu domácích strhnout vedení záložník Podence, jeho ránu z voleje z úrovně penaltového puntíku však parádně zlikvidoval brankář Martinez. A když nezapršelo na jedné straně, stalo se tak na straně druhé. V nastaveném čase vnikl do vápna hostující McGinn, neobratným zákrokem jej srazil obránce Semedo a byla nařízena penalta. K té se postavil střídající El-Ghazi a chladnokrevně ji proměnil. V posledních sekundách zápasu ještě vyfasoval druhou žlutou kartu Joao Moutinho, na vítězství Aston Villy v poměru 1:0 to už však nic nezměnilo.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
adam77

3:1

Reagovat
Noustress

výborne Villa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele