24. kolo
15.02.2021 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů West Hamu (© AFP)

West Ham porazil Sheffield United a opět se posunul vzhůru

West Ham United nepřestává udivovat. Celek z Londýna se po hladké výhře nad Sheffieldem United posunul již na čtvrté místo a nadále sní o postupu do pohárové Evropy. Hostům se naopak po další porážce ještě víc vzdálila už tak nepravděpodobná záchrana.

Hodně vzruchu vyvolala již pátá minuta. Trestný kop domácího Rice sice hostující brankář Ramsdale vyrazil, poté ale Stevens poslal k zemi Dawsona a sudí Hooper nařídil pokutový kop pro West Ham. Svůj verdikt však následně kvůli předcházejícímu ofsajdu odvolal. Ve 24. minutě vyslal Lanzini dopředu Lingarda, jehož střelu z úhlu zneškodnil znovu pozorný Ramsdale.

Ve 36. minutě musel poprvé vážněji zasahovat strážce domácí svatyně Fabiański, jehož přízemní střelou protáhl Osborne. Za další tři minuty ovšem obránce Sheffieldu Basham poněkud nešikovně srazil Lingarda ve vlastní šestnáctce a tentokrát Hooper nařídil penaltu v souladu s pravidly. Z jedenácti metrů pak Rice poslal West Ham do vedení přesnou ranou k tyči.

Sedm minut po změně stran usiloval o vyrovnání McGoldrick, jehož hlavičku po teči Johnsona musel Fabiański vytěsnit nad břevno. V 58. minutě ale zmrazil hosty Diop, který si naskočil na rohový kop Cresswella a hlavičkou umístěnou na zadní tyč zvýšil náskok West Hamu. Naopak McGoldrick neuspěl proti Fabiańskimu ani v 68. minutě.

Na třígólový rozdíl mohl v 73. minutě upravit skóre Coufal, jenž se dostal za obranu hostů, první gól v Premier League mu ale vynikajícím zásahem sebral Ramsdale. I tak nakonec domácí zvítězili o tři branky. Střídající Fredericks totiž dostal v nastavení dostatek prostoru, který využil k přízemní střele mimo dosah gólmana Sheffieldu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
duloig

No bude to ťažký mač,ale dúfam že ho zvládneme.C O Y I !!!!

Reagovat
OnlyWHU

Taky jsem nečekal, že to půjde tak hladce. Soupeř v herním vzestupu uhrál solidní výsledky, ale na nás si tentokrát nepřišel. Šance by byly, ale Fabi je naše jistota. A když k tomu přidáme góly, pak je to radost. V lehce kombinovaný sestavě opět předvedli svoji třídu i Lingard, Rice, Coufal i Diop a vlastně téměř všichni. Mám radost z gólu Frederickse, má trochu smůlu s výborným Coufim. Doufejme, že se Antnonio s Ogbonnou dají rychle dokupy, čekají nás perný dva měsíce. Pohled na tabulku je teď famózní. COYI!!!!

Reagovat
kolouch

Presne. Fabianski skvele podrzel, Fredericks sel na par minut, snad poprve v zivote zleva a hned gol

Reagovat
duloig

Chlapci moji zllatý železný kladivársky.Sa mi páči že idete za víťazstvom.To to nebolo pred tým vídateľné .Pán Moyes ,klobúk dole čo ste spravilii s tými chalanmi.C O Y I !!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
kolouch

Reagovat
OnlyWHU

A konečně i penalta!!!!!

Reagovat
kolouch

Dnes se mi zapas fakt libil. Proti Fulhamu nam chybelo nasazeni, nenapadali jsme, hraci hrali bez chuti. To vsechno tam dnes bylo. Mam radost z hracu, kteri pravidelne nenastupuji a nezklamali. Diop az na par chybek velmi slusny vykon vysperkovany golem. Johnson sice nema takovou ofenzivni nadstavbu jako Masuaku, ale zahral solidne. Lanzini zase s Lingardem a Bowenem motal hlavu obrane. Hrac zapasu byl pro me Lingard. Vedle Soucka je to dalsi nevycerpatelna studnice fyzickych sil. Na to, ze pul roku poradne nekopl do mice, hraje ve velke pohode a dobre se na jeho hru diva. Ted nam zacnou papirove tezsi souperi, ale pri takovem nasazeni muzeme v dobrych vysledcich pokracovat. COYI

Reagovat
OnlyWHU

Jo, Lingard zase ukázal velkou třídu. On nás posunul dopředu v ofenzívě, což jsme po odchodu Hallera strašně potřebovali. Navíc to je typově využitelnější hráč, neuvěřitelně rychlej, technicky výbornej, aktivní střelec, ale dokáže i připravit šanci. Navíc, jak jsme viděli, nebojí se jít ani na penaltu. Tenhle by za ranec stál!

Reagovat
OnlyWHU

Teď koukám: Lingard v sestavě kola.

Reagovat
kolouch

Myslím, že tentokrát zaslouženě. Ale byl tam i po remíze s Fulhamem, což jsem moc nepochopil. V tom zápase nehrál dobře nikdo

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele