11. kolo
05.12.2020 18:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Mason Greenwood (© AFP)

Skvělá druhá půle přinesla Manchesteru United tři body

Zápas dvou rozdílných poločasů byl k vidění na Olympijském stadiónu v Londýně. Zatímco domácí Hammers opanovali první poločas a šli zaslouženě do vedení, v druhém dějství převzali otěže hosté, kterým pomohla poločasová střídání a díky brankám Pogby, Greenwooda zápas v rozmezí tří minut otočili. V poslední desetiminutovce ještě přidal pojistku Rashford a pojistil tak Rudým ďáblům tři body.

Manažer Ole Gunnar Solskjaer se rozhodl pošetřit záložníka Fernandese a útočníka Rashforda, což se rychle ukázalo jako špatný krok. United se totiž v první půli vůbec nedostali do tempa, záložní řada byla zcela vyvedena z míry a vyrobila spoustu nepřesných přihrávek, což samozřejmě dostalo na koně domácí celek. Ti mohou zpětně litovat pouze špatné koncovky, nikdo by se totiž nemohl divit, kdyby byl o poločase jejich náskok dvougólový.

Jako první dopravil míč do sítě křídelník Bowen, jeho radost však přerušil správně zdvižený praporek rozhodčího. O chvilku později po pravé straně unikl opět Bowen, pěkným centrem našel hlavu Fornalse, ten ale v dobré pozici hlavičkoval pouze do boční sítě. Aktivita West Hamu ale neustávala a po dalším závaru v pokutovém území se k míči dostal opět Fornals, jeho pohotové zakončení ale tentokráte skončilo pouze na tyči. Další nebezpečná situace před brankou Hendersona už ovšem přinesla změnu ve skóre. Na rohový kop si nejvýše naskočil Declan Rice a šikovně jej prodloužil na zadní tyč, kde číhal nikým neobsazený Souček, který míč pohodlně doklepl do branky. A do poločasu mohlo být pro hosty ještě hůř - o minutu později se totiž po precizní přihrávce Fornalse řítil sám na Hendersona Haller, brankáři United zvládl udělat i kličku, ovšem při pokusu o zakončení podklouzl a nadějná akce tak přišla vniveč.

Na začátku druhého dějství našel Coufal přízemním centrem úplně volného Bowena, na kterého na zadní tyči zívala úplně odkrytá branka, jenže ve skluzu ji nedokázal trefit. Pak na sebe konečně začali upozorňovat také hosté. Nejprve skončilo zakončení McTominaye jen těsně vedle pravé tyče Fabianskiho branky, po hodině hry už ale přišlo vyrovnání. Dlouhý nákop brankáře Hendersona si našel Fernandes, na hranici vápna míč předložil Pogbovi, který parádní ranou srovnal stav.

Jen o tři minuty později již byli hosté ve vedení - centrovaný míč si v pokutovém území prvním dotekem parádně stáhl útočník Greenwood a z druhého doteku vyslel senzační přízemní ránu, se kterou si Fabianski poradit nedokázal. Jen o pár chvil později předvedl další ze svých geniálních momentů Fernandes, který nádherným pasem našel rozeběhnutého Rashforda, který ale tentokráte orazítkoval pouze tyč.

Definitivní jistotu tří bodů hostům vystřelil právě Marcus Rashford, kterého nádhernou přihrávkou vyslal do úniku Juan Mata. Anglický reprezentant se podruhé už neukvapil a situaci vyřešil zcela chladnokrevným lobem, kterým hravě překonal padajícího brankáře domácích. Manchester United tak podruhé za sebou díky obratu v druhém poločase vítězí a pronásleduje čelo tabulky, West Ham naproti tomu zůstává na sedmé příčce.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (11)

Přidat komentář
kolouch

Tyhle mančafty pod náma musíme porážet COYI

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Devil

Ještě jednou a víc nahlas prosím.....tady nahoře je špatně slyšet !

Reagovat
Sir Red Devil

Prosím čo hovorili? nepočul som :D :D

Reagovat
kolouch

Před zápasem bylo ticho po pěšině co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 COYI

Reagovat
duloig

Tak na tento mač sa neskutočne teším.A nakoľko má MUTD nabitý program tak by sme to mali využiť a zahrať štvrtú výhru v rade. C O Y I !!!!

Reagovat
OnlyWHU

Škoda těch našich šancí. Pak přišel trest. Škoda, ale nemůžeme mít pořád kliku. Teď se nadechnout na příští kolo. Víc proher po sobě nám nesvědčí. Asi bych to už asi trochu prostřídal. COYI!!!!

Reagovat
duloig

Kurňa pri tom vyrovnávacom góle si postranný rozhodca čistil nechty?Veď to bol oblúk jak nad Parížom.Škoda,toto nás zbrzdilo.No a keď prišiel Bruno s Marcusom tak už som vedel že to bude ťažké.Inak prvý polčas paráda.Škoda toho mizerného góla,mohlo to byť veselšie.Ale nebol to z našej strany zlý výkon.A preto C O Y I !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne vždy ale většinou co dostane míč Martial, tak spadne a diví se, že to nebyl faul...

Každopádně GGMU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele