21. kolo
31.01.2021 17:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

West Ham na favorita nevyzrál a Liverpoolu podlehl 1:3

West Ham United ve 21. kole Premier League prohrál doma s Liverpoolem 1:3. Dvě branky hostí obstaral Mohamed Salah, třetí gól pak přidal Georginio Wijnaldum. Za "Kladiváře" v závěru snížil Craig Dawson.

West Ham poprvé výrazněji zahrozil ve 24. minutě. Fornals nalevo přihrál do běhu Cresswellovi, po jeho přihrávce Benrahma prováhal ideální možnost ke střele z první, zpracoval si míč a vystřelit se mu nepovedlo, míč se ale odrazil k Fornalsovi, jehož střelu před brankovou čárou vyhlavičkoval Robertson.

Thiago Alcântara dokázal v poslední minutě prvního poločasu narýsovat tolik potřebnou překvapivou přihrávku do pokutového území West Hamu, Origi ale měl míč na dlouhou nohu a ve skluzu jej nasměroval vedle domácí branky.

Na další šanci jsme si počkali do 56. minuty. Origi byl zastaven na hraně faulu, rozhodčí Moss nechal pokračovat ve hře a West Ham rozjel rychlý brejk, po nedůrazném zákroku Milnera se pak ke střele z otočky dostal Michail Antonio a jeho rána prosvištěla těsně vedle branky.

Liverpool se ujal vedení minutu po Antoniově pokusu. Po rychlé kombinaci hostů Curtis Jones přistrčil míč Mohamedu Salahovi, jenž technickou ránou nasměroval míč ke vzdálenější tyči branky West Hamu.

Po ubránění rohového kopu rozjel Liverpool v 68. minutě rychlý brejk, Alexander-Arnold nakopl míč k levé postranní čáře, kde byl naprosto osamocený Shaqiri, ten v pokutovém území našel rovněž volného Mohameda Salaha, jenž technickým zakončením zblízka překonal Fabiańského.

V 84. minutě přidali Reds třetí branku a zdálo se, že už je rozhodnuto. V černém hrající Liverpool skvěle vykombinoval domácí defenzivu, ve finální části akce Roberto Firmino si vyměnil míč s Alexanderem-Arnoldem, jenž brazilskému spoluhráči elegantně přihrával patičkou, Firmino si pak všiml ještě lépe postaveného Georginia Wijnalduma, jenž snadno překonal Fabiańského.

Tři minuty poté se West Hamu podařilo vstřelit alespoň branku útěchy. Cresswellův centr od rohového praporku podskočil Phillips, míč propadl ke Craigu Dawsonovi, jenž zblízka překonal Alissona.

West Ham v tabulce zůstává pátý, ale Tottenham se před něj v případě výhry posune. Liverpool výhra vynesla na třetí místo, jelikož Leicester doma padl 1:3 s Leedsem United. Mohamed Salah si upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže, s patnácti přesnými zásahy má tři góly náskok na druhé v pořadí Kanea se Sonem.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
OnlyWHU

Hořká lekce nejen z produktivity. Hořeli jsme zvláště z pravé strany, Salah nad síly Cresswella. Výborný Coufal tohle nedovolil. Díky za pohotový gól Dawsona. Série skončila, snad nás hlad po bodech neopustí. COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto nesouhlasím, Cresswell nehrál špatně, dopředu mnohem platnější než Coufal, který se pořád nenaučil centrovat a od té doby, co se nedaří Bowenovi nemá dopředu co nabídnout. Při prvním gólu dobře stínoval a počkal na zdvojení, pak to tam prošlo přes dva hráče, slabší bloky, ale to se stane. Druhý gól je kromě tragického centru na vrubu Coufala.

Reagovat
OnlyWHU

Zdá se mi, že jsme každý koukali na jiný fotbal. Zkuste se podívat na statistiky.

Reagovat
smazaný uživatel

Co přesně bych z nich měl vyčíst, co nesedí k tomu, co jsem napsal?

Reagovat
kolouch

Čekat na zdvojení hluboko ve vlastním vápně, co to je za blbost? Navíc žádné zdvojení nepřišlo, Ogbonna se tam pokusil strčit nohu až když už bylo pozdě. Cresswell měl Salaha jednoznačně dostoupit, ten by mě i v případě úspěšné kličky mnohem horší pozici.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdvojení nepřišlo, ale vytlačovat jej ze střelecké pozice a nejít do souboje je přesně to co se ve vápně má dělat. To, že to Salah trefil jak to trefil a Ogbonna moc nepomohl, za to přeci Aaron nemůže, hlavně, když o minutu dřív ještě v lepší pozici Antonio minul. V případě úspěšné kličky by nemohl být v horší pozici, protože by ji nikdy nedělal na pravou nohu, co to je za blbost?

Reagovat
kolouch

Stinovat metr od hrace je presne to, co se ve vapne delat nema a taky to podle toho dopadlo. Nemam vestici kouli a nevim jestli by sel Salah doprava nebo doleva, kazdopadne by se dostal na jedne strane mimo strelecky uhel, na druhe strane mezi dalsi branici hrace.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to přesně on udělal, šel doleva, kde měl už být Ogbonna, ale nebyl. Každopádně nemá smysl to řešit, neříkám, že Cresswell je světový defenzivní obránce, jen si nemyslím, že je správné říct, že to byla jen jeho chyba. V takové situaci je hráče jako Salah, Messi apod. neskutečně těžké bránit a on nevyrobil penaltu a ta střela už šla dost mimo něj a blokovat to měl někdo jiný. Především jsem se však musel ohradit proti tomu, že výborný Coufal tohle nedovolil, protože to je hloupost. Coufal podal nejhorší výkon od zápasu s ManU a nešlo to tak vidět jen kvůli tomu, že se výhradně hrálo přes Salaha. Navíc druhý gól byla jeho taktická chyba.

Reagovat
kolouch

On by ten Salahův pohyb doleva vypadal asi o dost jinak, pokud by proti němu Cress vystoupil. Jen dodám, že Cresswell má snad ve všech hodnoceních horší známku než Coufal. Neříkám, že ten gol byl jen jeho chyba, nicméně Salaha dostoupit měl a za mě je horší chybovat takhle v kompaktním bloku než v případě Coufala, kdy šlo o bleskovou akci soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

To je prakticky způsobeno počtem přihrávek, ale jinak v těch hodnoceních nemá Coufal nic navíc prakticky. Každopádně já to mám naopak, podle mě, kdyby šel Aaron do něj, měl by Salah buď víc prostoru zakončit nebo by to skončilo při dnešní trendu penclí. Za mě je mnohem horší Coufalova chyba, kdy jde vidět, že má tendenci dělat chyby při rychlých rozhodováních a nemá ty defenzivní úkony a taktické myšlení dostatečně pod kůží, což může vést k více chybám. Ale to už je fuk, to už je jen o tom, co preferujeme.

Reagovat
kolouch

Reagovat
kolouch

Bohužel jsme hráli s přílišným respektem. Proti výrazně oslabenému Liverpoolu jsme si měli dovolit mnohem víc. Druhé Moyesovo střídání jsem vůbec nepochopil a netuším, čím měli vlastně v dané situaci pomoct Noble s Frederiksem. Kádr je úzký, ale i takový Odubeko by byl v tu chvíli platnější. No nic, na Liverpool musíme hodně rychle zapomenout a soustředit se na další těžký zápas na půdě Aston Villy

Reagovat
smazaný uživatel

Fredericks momentálně hraje křídlo před Coufalem, takže to byla změna post za post. Moyes viděl, že zápas je ztracen, tak pošetřil hráče, které budeme potřebovat ve středu. Sice chápu, že je těžký si přiznat, že to nebyl náš den, ale asi to bylo moudrý rozhodnutí a trochu damage control pro psychiku. Prakticky všichni zahráli špatně, Dawson byl jednooký mezi slepými, ale jinak každý hráč podal jeden z nejhorších výkonů za poslední dva měsíce.

Reagovat
kolouch

Na jedne strane rikas, ze Coufal neumi odcentrovat, na druhe strane hajis nasazeni Frederickse, ten to snad umi? A ztraceny zapas? Koukas vubec na West Ham? S Tottenhamem to byl do 82. minuty snad jeste horsi vykon a nad ztracenym zapasem za stavu 0:3 Moyes ani hraci nepremysleli

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsme se buď nepochopili nebo jsem se špatně vyjádřil. Fredericks hraje pod Moyesem nyní křídlo, takže jen říkám, že to byla změna post za post, rozhodně netvrdím, že Fredericks dosahuje Bowenových kvalit nebo že má lepší centry než Coufal, oba dva jsou marní stejně, Fredericks je technicky tragický. Já osobně bych taky neměl problém tam poslat Mipa a Manuho, ale v tomto zápase ta vůle něco udělat byla mnohem menší než s Tottenhamem, spíš bych to přirovna k zápasu s ManU, kde šlo vidět, že ty dva rychlé góly zlomily. Takže zpětně si myslím, že tu hru zkušeným Noblem uklidnit a nenechat si dát klepec před důležitým zápasem s Villou není špatné rozhodnutí.

Reagovat
kolouch

Tvrzení, že Fredericks teď pod Moyesem hraje křídlo mi připadá dost předčasné. Před tímhle zápasem tam odehrál snad 10 minut proti CP a v podstatě se na křídlo nedostal, protože výrazně vypomáhal v obraně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, ale v tom rozestavení, které se nemění, nastoupil na pozici Bowena, to, že je defenzivněji laděný, nezpochybňuji.

Reagovat
OnlyWHU

Odhaduju, že většina Moyesových střídání je víc než o náhradě vyčerpanýho hráče spíš za udržení kontinuity uvnitř týmu. Nevím, jak by fotbal bavil ty hráče, kteří jsou v tomhle úzkým kádru první náhradou za opory. Myslím tím především Jarmolenka, Noblea, Lanziniho, Fredeickse i Randolpha. Máme jiné a lepší náhradníky? Co se týká porovnávání Coufala a Frederickse, momentálně se mi o něco víc líbí Coufal - přestože jsem Frederickse vždycky uznával. Po odchodu Zabalety to byla úspěšná volba. Co se týká naší dlouhodobý opory Cresswella, zdá se mi, že čím dál víc hoří v obranný fázi. Může to však být i Moyesovou taktikou zatraktivnit naši hru dopředu a on pak občas nestíhá zpět.

Reagovat
kolouch

Jine a lepsi nahradniky nemame, nicmene Noble a Fredericks v danou chvili nemeli tymu jak pomoct. Za stavu 0:2 bych tam cekal Lanziniho a treba Odubeka, kdyz Moyes opakovane rika, ze chce davat sanci mladym. Zatim si par mladych zahralo maximalne 5 minut v poharu za rozhodnuteho stavu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele