27. kolo
08.03.2021 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů West Hamu (© AFP)

Góly domácích platily, hostů nikoliv. West Ham tak porazil Leeds

Dost nešťastný vstup do utkání stál Leeds body na půdě West Hamu. Přitom právě hosté mohli jako první vést o dvě branky, avšak rozhodčí byl proti. Naopak góly domácích padly v souladu s pravidly.

Zápas by se možná vyvíjel jinak, kdyby Hélder Costa nepálil v páté minutě nad břevno. Nebo kdyby technologie VAR neodhalila těsný ofsajd stejného hráče jen o minutu později, kvůli čemuž neplatil následný zásah Robertse. Vzápětí sudí Dean neuznal další branku Leedsu, když podle arbitrova mínění nahrával Raphinha skórujícímu Bamfordovi již zpoza brankové čáry. Celá situace ale byla hodně těsná.

A tak krátce po dvaceti minutách hry udeřili domácí. Lingard při průniku pokutovým územím škobrtl o nohu Aylinga, kvůli čemuž Dean nařídil pro West Ham penaltu. Sám Lingard se rozhodl pokutový kop proměnit, a byť nejprve nechal vyniknout brankáře hostů Mesliera, z dorážky už poslal "Hammers" do vedení. Ve 27. minutě si navíc na rohový kop Cresswella naskočil Dawson, který hlavičkou navýšil náskok domácích.

Leeds měl s bráněním Dawsona očividně potíže, neboť těsně před přestávkou zakončoval obránce West Hamu opět po rohovém kopu hlavou do tyče. Naději na bodový zisk mohl pro "Whites" krátce po změně stran vykřesat Bamford, který dostal vynikající přihrávku za obranu soupeře, jenže kanonýr hostů netrefil v obrovské šanci bránu.

V 52. měl zase na druhé straně štěstí Meslier, jenž pouze pozoroval, jak dalekonosný volej Fornalse spadl na břevno. Po hodině hry se činil gólman Hammers Fabiański, když vychytal pálícího Raphinhu. A když v 77. minutě zahodil další slibnou příležitost Bamford, bylo jasné, že West Ham v tabulce poskočí na páté místo. Leeds drží jedenáctou příčku.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Viděl bych to na 3:1 a klidně jeden fík Souček a dva Lingard a Coufy asist.

Reagovat
OnlyWHU

A další krásný bodový zisk! Opět nám pomohly standardky. Nejprve Lingard ukázal, že umí pravou i levou a pak famózní gól pro mě muže zápasu - Dawsona. Jo a taky spolehlivej Fabi! A vlastně všichni po poctivým výkonu. Pravda, k bodům jsme se poměkud probránili, ale hraje se na góly a ty jsme dali my, a to soupeře zachraňovala párkrát i konstrukce Ze Leedsu šla největší hrůza z jejich kouče! Bamford dnes den blbec, díky za to! A Mike Dean tentokrát zklidnil hormony. Opět nádherný pohled na tabulku! Jen tak dál Kladiva! COYI!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele