19. kolo
16.01.2021 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

West Ham udolal Burnley díky navrátilci Antoniovi

S čerstvým odchodem Sebastiana Hallera se West Ham United může vypořádat nákupem nové posily do ofenzivy, ovšem přinejmenším do té doby budou útočné snahy londýnského klubu odvislé předně od zdraví a formy Michaila Antonia. Anglický forvard v tomto ohledu nenechal svůj klub na holičkách a hned ve svém prvním startu po osmizápasové absenci rozhodl jediným gólem odpoledne utkání proti Burnley. Zatímco domácí se z osmého místa mohou směle poohlížet i po pohárových příčkách, Burnley naopak zůstává na sedmnáctém místě se čtyřbodovým náskokem před sestupovým pásmem.

Antonio se na hřišti během ligového zápasu objevil v základní sestavě poprvé od října loňského roku, a přesto mu trvalo pouhých osm minut, než se střelecky prosadil. Obrana Burnley kapitulovala takřka z prvního vážnějšího útoku soupeře, když Said Benrahma vyslal kupředu Jarroda Bowena, ten poslal míč vstříc Pablu Fornalsovi a následný centr vytvořil mezi stopery Tarkowskim s Meem takové nedorozumění, až toho Antonio využil a snadno doklepl míč na zadní tyči.

Ani brzký průlom skóre však zápasu na atraktivitě nepřidal. Burnley sice vzápětí vlastencem Cresswella, ovšem gól neplatil kvůli ofsajdu centrujícího Chrise Wooda. Na druhé straně zase Ogbonna po Riceově přizvednutí Bowenova rohu poslal míč hlavou do tyče, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0. Také po změně stran měli lepší nástup do hry domácí, ovšem Rice ani Bowen své pokusy poslali mimo tři tyče a zadělali si tak na mírně nervózní závěr, kdy se Burnley poprvé nadechlo k soustavnějšímu tlaku. Když ale Mee poslal svou hlavičku vedle a McNeilův centr jen škrtnul o břevno, ustáli "Kladiváři" i poslední minuty včetně nastavení a připsali si kromě výhry 1:0 i čtvrté čisté konto za sebou.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
kolouch

Z tohoto zápasu mám obavy. Hluboký blok Burnley nám dělá dlouhodobě problémy. Letos nám trochu hraje do karet soupeřův slabý útok a naše nezvykle stabilní obrana. Míč bude asi víc na našich kopačkách, nicméně nečekám, že bychom Burnley přehráli kreativní hrou. V zápase na Evertonu se mi líbila v závěru zarputilost a vytrvalost, s jakou šli hráči za gólem, kdy nenechali soupeře na chvíli vydechnout. Tohle by mohla být zbraň i proti Burnley. Fyzická připravenost týmu je oproti minulým létům úplně někde jinde a musíme z ní vytěžit maximum.

Reagovat
OnlyWHU

To je přesný.

Reagovat
adam77

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
duloig

Burnley hrali mač v utorok tak by sme to mohli využiť.V prvom polčase ich trošku ubehať a v druhom polčase ich zlomiť. C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Zasloužený body, byli jsme lepší. Po slalomu Vydry před koncem jsem měl tep 150 . Vydro, můžeš dávat góly, ale ne WHU!!!!! Solidní výkon, soupeře (přesně dle kolouch) toho dopředu moc nepředvedl, šancí měl minimum, my se ovšem pořád potýkáme s koncovkou. Jeden gól navíc by fakt neškodil. Jo, jo, jo! Jedemeeeeeeee! COYI!!!!

Reagovat
kolouch

Presne tak, taky bychom nekdy mohli vest o dva goly. Rad bych si nekdy behem zapasu v klidu odskocil, dosel pro pivo a tak..

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Jo, tentokrát nedali gól ani na něj nenahráli čeští borci. O čem teda budou čeští bulvární pisálci psát?

Reagovat
kolouch

Zadna dechberouci podivana to nebyla, ale vyhrali jsme zaslouzene. Rychly gol nam pomohl, s kazdou pribyvajici minutou by se nam proti zatazene obrane soupere hralo hur. Takhle muselo Burnley vylezt z ulity a dostavali jsme se do slibnych prilezitosti, ktere jsme ale dobre nevyresili.

Ted bych se chtel zeptat fandu kladivaru, byl Jarmolenko vzdycky takovy agresivni kokot? Nejak si nevybavuju jak driv, ale posledni dobou se chova priserne, viz dnesni drzeni soupere za krk. V pondeli v poharu zase malem nedohral, protoze i pres zlutou kartu hral dal jako hovado. Kazi, rozciluje se.. Jestli je nespokojeny a chce odejit, nemel by si frustraci vylivat na hristi. Je jen otazka casu, kdy nas to bude stat body

Reagovat
OnlyWHU

Navíc je pekelně drahej. Myslím, že on je frustrovaný z toho, že se právem neuplatňuje a že se mu individuálně nedaří. Nechci generalizovat, ale nervy na pochodu, to známe z hlubší minulosti i z hokeje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele