29. kolo
21.03.2021 16:00 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

West Ham proti Arsenalu promarnil tříbrankový náskok a pouze remizoval

Londýnské derby mezi West Hamem United a Arsenalem nabídlo až nečekaně bláznivou podívanou. Přestože se domácí tým ujal brzkého vedení 3:0 i díky trefě Tomáše Součka, český reprezentant si vzápětí vstřelil i vlastní gól a Arsenal po výrazně lepším výkonu v druhé půli dovedl utkání až k nerozhodnému skóre 3:3.

Jakkoli bude v táboru "Kladivářů" po tomto herním průběhu převládat zklamání, konečný výsledek stále nahrává družině Davida Moyese, která si před svým nedělním soupeřem alespoň uchovala stávající sedmibodový náskok a zůstává plnohodnotně ve hře o pohárové příčky. Arsenal naopak další bodovou ztrátou své už tak chabé naděje ještě více upozadil, byť smazání tříbrankového manka svědčí o zlepšující se klubové mentalitě a oživeném útoku "Kanonýrů" do závěru sezony.

Nástup do utkání se hostům vůbec nepovedl, možná i kvůli fyzické a psychické únavě z náročného programu jak v Premier League, tak vyřazovací části Evropské ligy, ovšem stejně tak je nutno zmínit, že West Ham protivníkovy nepřipravenosti v zahajovací půlhodině dokonale využil. První pokusy českých legionářů Coufala se Součkem se ještě neujaly, ale po čtvrthodině hry napřáhl zpoza šestnáctky Jesse Lingard a fantastickou ranou do horního růžku jen potvrdil, že se mu proti Arsenalu dlouhodobě daří.

Ani inkasovaný gól hráče Arsenalu neprobudil, ba naopak. Hned o minutu nato již byla ztráta "Kanonýrů" dvojnásobná, když domácí nečekaně rychle rozehráli přímý kop po faulu na Antonia a proti Bowenově střele na přední tyč nestihl zasáhnout ani Bernd Leno. Rozjetý West Ham navíc zůstával při chuti i nadále a v 32. minutě udeřil dokonce do třetice. Bowenův centr našel přesně hlavu naskakujícího Antonia, jehož hlavičce ještě pomohl k cestě do sítě Tomáš Souček.

S Arsenalem to v tu chvíli vypadalo víc než bledě, ale obdobně jako v památném zápase ligového poháru s Readingem se "Kanonýrům" povedlo stáhnout zdánlivě nedostižnou ztrátu ještě do přestávky. Velkou zásluhu na zmrtvýchvstání hostí nese kromě všudypřítomného Martina Odegaarda Calum Chambers, jenž z pozice pravého beka patřil k vůbec nejnebezpečnějším hráčům Arsenalu. Právě po jeho centru do šestnáctky se ke střele dostal Alexandre Lacazette, jenž sice zamířil nepřesně, ale jeho rána se otřela o bránícího Součka ke smůle českého reprezentanta a zamířila mezi tři tyče mimo dosah brankáře Fabianského.

Vstřelený gól jako by polil hráče Arsenalu živou vodou a obraz utkání se v tu chvíli otočil naruby. Ještě do přestávky měl dvě slibné příležitosti skórovat Bukayo Saka a bezprostředně po změně stran se hosté nadechli k velkému náporu, na který již byla obrana West Hamu krátká. Lacazettovo gólové zakončení po excelentním pasu Chamberse ještě Diop vykopl z brankové čáry, avšak po hodině hry už Diopův stoperský kolega Dawson místo záchrany situace svému týmu přitížil, když další Chambersův nebezpečný střílený centr napálil do vlastní branky.

Za stavu 3:2 se domácí pustili znovu do útočení a nastartovali tak velmi atraktivní závěrečnou půlhodinu, kdy šance střídala šanci na obou stranách. Tu vůbec největší měl aktivní Antonio po skvělém průniku Benrahmy, avšak anglický forvard špičkou kopačky z bezprostřední blízkosti poslal míč jen do tyče. K nevíře domácích se navíc vzápětí potvrdilo vousaté pořekadlo "nedáš, dostaneš", když střídající Pépé perfektně posadil míč na hlavu volného Lacazetta, pro nějž už nebyl žádný problém dopravit míč zblízka do sítě.

V závěrečných minutách se oba týmy mocně snažily strhnout vedení na svou stranu, ovšem Pépé ve dvou slibných pozicích neuspěl a Riceův brilantní průnik takřka od vlastní šestnáctky zastavil Leno, a tak se musely oba tábory spokojit se ziskem jednoho bodu za bláznivou remízu 3:3.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (10)

Přidat komentář
kolouch

Dnes doufam v sestavu 4-2-3-1. Pokud se Moysie zase priposere, da tam Noblea, Johnsona a zaleze dozadu na 5 obrancu, tak to moc optimisticky nevidim.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pises,4-2-3-1 nam sedi nejvic.Tak by jsme meli nastupovat proti kazdymu souperi,hracska kvalita na to je.Dneska pevne verim,ze tu vyhru urvem.COYI !!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, předně jsi to trefil, ale až od 70 minuty

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
duloig

C O Y I ⚒️

Reagovat
kolouch

Verim tomu, ze kdybychom hrali s Arsenalem otevrenou hru az do konce, tak bychom vyhrali. Takhle si pokazde dobrovolne zalezeme dozadu s 8 defenzivnimi hraci a spolehame se na hluboky defenzivni blok, ktery ale opakovane nezafungoval. Naopak prvnich 35 minut bylo jasny dukaz toho, ze jsme s nimi mohli hrat naprosto otevrene. Skoda, tahle ztrata jde ciste za Moyesem

Reagovat
duloig

Ale dnes sa od nás aj šťastena odvrátila.Dať si dva vlastné góly v mači a trafiť tyčku tak to by nasralo aj flegmatika.No stáva sa,no.Ide sa ďalej COYI !!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Zápas blbec, nic pro kardiaky. Po půlhodině snů soupeře posadil do sedla šílenej vlastenec Dawsona. Je to taky o psychologii. Jakmile se dostaneme do výhodné pozice, tradičně zalézáme do vlastního vápna a zkoušíme to dopředu ve dvou, ve třech. To na takový soupeře moc neplatí. I tak jsme mohli sami skórovat, ale je to hodně o štěstí. Nakonec zbyl jen bod. Ale! Skutečně můžeme odehrát téměř celou sezonu se základní jedenáctkou + dva tři použitelní náhradníci? Pro pátej flek tabulky to jasně nestačí. Moyes to ví, proto hraje na jistotu a my jsme pak z toho zklamaní. Teď nás už čekají hratelnější soupeři, tak COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele