1. kolo
13.09.2020 15:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Jamie Vardy (© AFP)

Debutant Castagne a Vardyho penalty zařídily výhru Leicesteru nad WBA

Leicester má za sebou pohodový vstup do nové sezony, když třemi góly nedal šanci nováčkovi soutěže West Bromwichi Albion. Všechny branky padly až ve druhém poločase. O první z nich se postarala letní posila Timothy Castagne, další dvě přidal z pokutových kopů Jamie Vardy.

Aktivněji vstoupili do zápasu domácí, ale na velkou šanci se čekalo poměrně dlouho. Ve 25. minutě vypálil Pereira, avšak přestřelil bránu hostujícího gólmana Schmeichela. Za dalších pět minut se končeně předvedly Foxes. Barnes po akci Praeta prověřil tvrdou ránou brankáře Johnstona, jenž míč vyrazil. Dvě minuty nato zkusil Barnes štěstí znovu a opět si na Johnstona nepřišel. Ve 39. minutě se do zakončení dostal též stoper Söyüncü, ovšem po centru nenasměroval balon mezi tři tyče.

Jedenáct minut po změně stran už šel Leicester do vedení. Praet poslal z levé strany centr před bránu, který zužitkoval Castagne a přesnou hlavičkou si otevřel střelecký účet v Premier League. Osm minut poté vypálil z přímého kopu Tielemans, jeho ránu vytěsnil Johnstone nad břevno. V 72. minutě ale kapituloval podruhé, tentokrát z pokutového kopu. Ten sudí Taylor odpískal poté, co Bartley nešikovně fauloval nabíhajícího Vardyho, jenž pak sám penaltu precizní střelou k tyči proměnil.

Za dalších deset minut kopaly "Lišky" další pokutový kop. O'Shea totiž ve vápně nakopl místo míče Justina. Exekutor Vardy zamířil do stejného místa jako v předchozím případě a opět zvolil správně - 0:3. Domácí zůstali po celou druhou půli neškodní, jen v nastavení vypálil nepřesně střídající Robson-Kanu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele