22. kolo
04.02.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Jorginho (© AFP)

V londýnském derby zvítězila hostující Chelsea

Chelsea se pod vedením Thomase Tuchela zdá se zvedá, o čemž svědčí i čtvrteční výhra na půdě Tottenhamu. Hosté byli prakticky po celé utkání tím lepším celkem, vypracovali si několik nadějných šancí, nicméně kvůli špatnému řešení ve finální třetině hřiště se do mnoha vyložených příležitostí nedostali. O osudu utkání tak rozhodla penalta, kterou vyrobil hloupým faulem stoper Dier, když v pokutovém území podrazil dotírajícího Wernera a nabídnutý pokutový kop přetavil v jediný gól utkání záložník Chelsea Jorginho.

Utkání odstartovala mnohem lépe Chelsea, která se už po deseti vteřinách dostala zakončení, po centru Azpilicuety však Werner hlavičkoval vysoko nad. Thomas Tuchel trochu poupravil rozestavení svých oveček, do zápasu vyrukoval ve formaci 3-4-1-2 a londýnská Chelsea z této změny značně těžila. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu pálil z výhodné pozice Werner, vracející se Davies ovšem jeho ránu zastavil. Na druhé straně napřáhl k propagačnímu pokusu z velké dálky Son, Mendy s touto střelou ale neměl žádný problém. Chelsea si udržovala územní převahu, do velké šance se ale nedokázala dostat. To platilo až do 23. minuty, kdy si na dlouhý míč Azpilicuety naběhl Werner, ocitl se v souboji s Dierem, po kterém se stoper domácích ocitl na zemi. V krkolomné pozici se ovšem Dier pokusil odkopnout volně ležící míč, jenže se mu pouze podařilo podrazit Wernera, a tak byla nařízena penalta. K té se postavil Jorginho a tentokráte ji s přehledem proměnil.

Do konce poločasu mohl vedení Chelsea navýšit Mount, nejprve se hezky uvolnil na hranici pokutového území, ovšem svůj pokus vyslal o pár metrů vedle, v druhém případě dostal hezkou přihrávku dovnitř pokutového území, jenže mu příliš dlouho trvalo, než si míč srovnal na svých kopačkách, a jeho střelu dokázala stoperská dvojice domácích zblokovat.

Do druhého dějství vyrukovali domácí přece jen o dost aktivněji a v prvních pěti minutách Chelsea nadělali více problémů než za celou první půli. Na druhé straně stojí za zmínku střela Odoie, která ale mířila o metr vedle. Po hodině hry se po rychlém protiútoku a hezké přihrávce Mounta ocitl ve vyložené šanci Werner, takřka jistý gól však zmařil výborným zákrokem na poslední chvíli vracející se Aurier. O pět minut později pálil nebezpečně Alonso, jenže míč nedokázal vtěsnat mezi tři tyče. Dvacet minut před koncem měla Chelsea další dvě možnosti utkání definitivně rozhodnout - nejprve na načechraný centr Mounta těsně nedosáhl Pulišič, před kterým míč do bezpečí dopravil brankář Lloris, o pár minut později zase do vápna vběhl Mount, chytře se uvolnil přes Alderweirelda a jeho gólovou střelu zastavil skvělým zákrokem Lloris.

Až v posledních deseti mintuách přišly také vážnější šance v podání domácích - vyrovnat mohl nejprve hezkou střelou zpoza vápna střídající Lamela, jeho pokus ale Mendy dokázal vyrazit. Tři minuty před koncem měl pak vyrovnání na hlavě Vinicius, který si nikým neatakován naskočil na centr Auriera, ovšem své zakončení mezi tři tyče nenasměroval. Thomas Tuchel se tak mohl radovat z dalších získaných tří bodů, naopak Jose Mourinho musí najít způsob, jak svůj celek dostat ze současných výsledkových problémů.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris-Doherty, Alderweireld, Dier, Davies- Sissoko, Hojbjerg. Ndombele-Alli, Son- Bale

Reagovat
smazaný uživatel

Opět budeme hrát v hlubokém bloku kdy se José bude modlit, abychom dali rychlý gol a pak ho celý zápas bránili.

Alliho bych taky rád viděl na hřišti, možná by to bylo kýžené oživení, ale bohužel s předváděnou hrou můžeme věřit pouze v zázrak. Gareth by měl hrát 5-6 zápasů v řadě, aby ukázal jestli na to ještě vůbec má, ale zatím nepřesvědčil.

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, to nemela byt reakce na tebe

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 vyhra CFC

Reagovat
smazaný uživatel

Off topic:

Docela zajímavá začínající stránka o st. situací a současně rozebrané rohy Chelsea 19/20

https://twitter.com/TNP_Football/status/1357400952551190531

Doporučuju sledovat

Reagovat
Kryštof potek

Taky myslím 0:2 pro CFC ale nemám s toho zrovna radost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele