12. kolo
13.12.2020 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Che Adams (© AFP)

Southampton si poradil se Sheffieldem

Fotbalisté Southamptonu ve dvanáctém kole lehce porazili na domácí půdě Sheffield United 3:0. Gólově se o vítězství podělili Che Adams, Stuart Armstrong a Nathan Redmond.

Southampton měl po šestnácti minutách hry první velkou šanci. Adams se odpoutal od svého strážce a poté vyslal do úniku Ingse, který však na hostujícího brankáře nevyzrál.

Ward-Prowse našel ve dvacáté minutě od rohového praporku dánského obránce Vestergaarda, jehož následné hlavičce mnoho nescházelo. Pokud by míč zamířil mezi tři tyče, Ramsdale by byl zřejmě bez šance.

Saints se po čtyřiatřiceti minutách dostali do zaslouženého vedení. Po standardce Warda-Prowse nedokázal Ampadu odklidit balon do bezpečí a Bednarek následně dostal míč na Che Adamse, jenž s pořádnou dávkou štěstí poslal míč za brankovou čáru. Obrana Sheffieldu si v tomto případě nepočínala vůbec dobře.

Domácí předvedli v 62. minutě další rychlý přechod do útoku a před vápnem předložil Ings míč Stuartu Armstrongovi. Anglický záložník si jej posunul na levačku a jeho následná rána i díky teči Jagielky skončila v síti.

Exekuce volného přímého kopu se o sedm minut později ujal James Ward-Prowse, který neměl daleko ke třetímu gólu. Jeho technický pokus velmi rychle padal, ovšem naštěstí pro Ramsdalea nakonec zamířil těsně nad bránu.

Po chvíli měl Southampton k dispozici další velkou šanci. Adams před vápnem vyslal do stoprocentní příležitosti Ingse, jenž ale ani napodruhé na Ramsdalea nevyzrál.

V 83. minutě už se však domácí mančaft třetího gólu dočkal. Volný přímý kop ještě branku nepřinesl, nicméně následná akce už ano. Nathan Redmond si zleva navedl míč do středu, narazil si s Romeuem a následně přesným zakončením na zadní tyč nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout.

Southampton se díky výhře posunul na průběžné třetí místo, Sheffield je s jedním jediným bodem poslední.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele