17. kolo
04.01.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Danny Ings (© AFP)

Southampton překvapivě zdolal Reds

Fotbalisté Southamptonu porazili v rámci sedmnáctého kola Liverpool 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil na začátku první půle Danny Ings.

Už ve druhé minutě šli domácí do vedení. James Ward-Prowse vyslal za obranu Dannyho Ingse, který využil velkého zaváhání Alexandera-Arnolda, jenž pustil balón za sebe. Ostrostřelec Saints periferně viděl, že Alisson vybíhá, a tak zvolil zakončení lobem, které provedl fantasticky.

Nathan Tella mohl být ve 41. minutě z náhradníka hrdinou. Dvacetiletý záložník si kličkou na střed udělal prostor kolem Hendersona a technickou střelu zakroutil kousek vedle pravé tyče.

Sadio Mané doposud většinou bral akce na sebe, ale na konci prvního poločasu plnil roli nahrávajícího hráče, když z levé strany odcentroval na hlavu Salaha, který však ve velkém záklonu nemířil přesně.

Alisson vyběhl v 83. minutě mimo šestnáctku a málem litoval. Yan Valery totiž byl u míče jako první, ale střele podél gólmana do prázdné brány dal slabou razanci, ještě kus před brankovou čárou zažehnal nebezpečí Jordan Henderson.

Po závěrečném hvizdu pohltily emoce trenéra Southamptonu Ralpha Hasenhüttla. Rakouský manažer šel na kolena, v očích se mu leskly slzy.

Southamptonu patří po výhře šestá příčka, má však stejně bodů jako pátí City a čtvrtý Tottenham. Liverpool je sice stále na špici tabulky anglické ligy, stejný bodový zisk však zapsal i Manchester United, který má odehráno o jeden duel méně než loňští mistři.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
LokoLFC

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Blázen tady jasná dvojka s gólem v obou poločasech

Reagovat
LokoLFC

No, jak posledni 2 zapasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná dvojka? Trošku nevyšlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Southampton zahral v minulem desetileti (10let:D) 5 let s ratingem pres 50% win per match ;) ma velice dobrou bilanci zejmena proti silnym velkoklubum z Londyna a podcenovat se rozhodne nevyplaci ;)

Reagovat
Kuba94

Teď už si to bude pamatovat.

Reagovat
M1ck0

1:3 (Walcott - Bobby, Salah, TAA)

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
fcb+mufc

3-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele