37. kolo
18.05.2021 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Leedsu (© AFP)

Leeds v Southamptonu bere všechny body

Southampton prohrál v 37. kole Premier League na domácí půdě s Leeds United 0:2. Vítězství hostům obstarali Bamford a Roberts.

V pokutovém území si ve třetí minutě potáhl míč na levou nohu domácí Armstrong, kterému se následným centrem povedlo najít Adamse, který prověřil brankáře Casillu. Adams se k zakončení dostal i na konci prvního poločasu, tentokrát pálil zpoza vápna a snažil se mířit na vzdálenější tyč. Jeho přízemní pokus však Casilla dokázal vyrazit.

Zkraje druhé půle měli domácí po faulu Berardiho přímý kop ze zajímavé pozice. Míče se ujal Ward-Prowse, který to zkoušel přímo na branku, jenomže jeho rána nakonec orazítkovala brankovou konstrukci.

Raphinha se v 69. minutě dostal do velkého úhlu, přesto posílal míč do malého vápna. Tam jej dokázal vyrazit gólman McCarthy, jenže balon se odrazil pouze k Aliskimu, který si jej elegantně zpracoval na prsa a vypálil. Znovu však zasáhl brankář Saints.

Za chvíli už byla ale McCarthy krátký. Patrick Bamford si seběhl na dobře načasovanou nahrávku za domácí obranu, kde to měl sice na dlouhou nohu, přesto se mu jednoduchým píchnutím do míče nakonec povedlo vyzrát na domácího brankáře.

Svou výhru Leeds potvrdil v nastaveném čase. Casilla odkopem rozjel protiakci svého celku, při které se nejprve do zakončení dostal Bamford, který mířil pouze doprostřed. K úspěšné dorážce se ovšem dostal Tyler Roberts, který po zemi mířil mimo dosah McCarthyho.

Hosté poskočili na osmé místo, domácí jsou čtrnáctí.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele