6. kolo
25.10.2020 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

James Ward-Prowse (© AFP)

Everton poprvé poražen. Karamelky nestačily na Southampton

Trvalo šest kol, než Everton nalezl prvního přemožitele. Stal se jím jihoanglický Southampton, jenž potvrdil vzestupný trend a po čtvrtém zisku bodů v řadě vystoupal do popředí ligové tabulky. Na jejím čele nicméně zůstávají i přes porážku liverpoolské karamelky.

Po nečekaném zisku bodu na půdě Chelsea změnil kouč Saints Hasenhüttl sestavu na jediném postu, když absentujícího Walcotta nahradil na pravém kraji hřiště Armstrong. Toffees se minulý víkend v liverpoolském derby vykartoval Richarlison, za kterého zaskočil křídelník Iwobi. Ve středu pole pak místo Gomese operoval Sigurdsson a díru na pravém kraji obrany zacelil za zraněného  Colemana opět Godfrey.

Southampton se lídra soutěže nebál a ve třinácté minutě se málem ujal vedení, když Redmond po přihrávce od Bertranda těsně minul svatyni hostů. Everton odpověděl za tři minuty, avšak Rodríguez z přímého kopu jen rozchytal gólmana Světců McCarthyho. Dvě minuty nato dostal Sigurdsson prostor ke střele z větší vzdálenosti, která orazítkovala břevno.

Míč na kopačkách ovšem více drželi domácí, kteří se ve 27. minutě dočkali prvního zásahu. Romeu ještě brankáře Karamelek Pickforda nepřekonal, ale po následném autovém vhazování prostrčil Ings balón na Ward-Prowse, jenž umístěnou ránou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť. Osm minut poté si Ings připsal další asistenci. Tentokrát centrem našel před bránou osamoceného Adamse, jenž chvíli váhal se zakončením, nakonec však Pickforda propálil - 2:0.

Adams se pět minut před přestávkou radoval znovu, avšak předčasně, neboť se nacházel v ofsajdu a jeho zásah protentokrát neplatil. Po změně stran se Southampton víc zatáhl do obrany, jenže Toffees si v útočném snažení nadále nevěděly rady. Naopak po hodině hry mohl třetí zásah Saints přidat Ings, jemuž scházel kousek k tomu, aby do odkryté brány uklidil pobídku od Armstronga.

V 71. minutě zasáhla Everton další komplikace. Digne zezadu přišlápl patu unikajícího Walkera-Pieterse a od hlavního sudiho Frienda obdržel předčasnou pozvánku do sprch v podobě červené karty. O sedm minut později odvrátil Pickford další gól Světců, když vytěsnil hlavičku Vestergaarda po rohovém kopu. V nastaveném čase se střeleckým pokusem prezentoval taky Romeu, ale skóre již nezměnil.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele